Connect with us

Spuž

Očišćeni odvodi atmosferske kanalizacije u Spužu

Protekle nedjelje nastavljena je akcija čišćenja odvoda atmosferske kanalizacije u Spužu.

Služba Vodovod VIK-a Danilovgrad aktivnosti održavanja atmosferske kanalizacije tokom protekle nedjelje realizovala je na dionici od Stologlava do mosta na Zeti u Spužu.

Podsjećanja radi ranije je ista Služba radila na saniranju odvoda i postavljena slivnih rešetaka čije začepljenje dovodi do zadržavanja atmosferskih voda na putnim i zelenim površinama nakom obilnijih padavina. Navedene aktivnosti održavanja atmosferske kanalizacije realizovane su u dijelu užeg gradskog jezgra, odnosno na lokacijama u okolini osnovne škola, Gimnazije i TC Laković.

DOO „Vodovod i kanalizacija“ planira da u narednom periodu nastavi sa akcijom i na ovaj način uredi sistem atmosferske kanalizacije na svim lokacijama na teritoriji opštine gdje se kontrolom utvrdi da je to neophodno.

U više od 90% slučajeva uzročnici začepljenja slivnika i atmosferske kanalizacije su odlaganje pokošene trave, prikupljenog lišća, viška zemlje i šuta, kao i komunalnog otpada u vidu kesa, vlažnih maramica i slično u slivne rešetke, što za posledicu ima da dolazi do zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama, pa apelujemo da se komunalni otpad odlaže na za to predviđena mjesta.

Spuž

MZ Spuž: Očišćen Park prijateljstva u Grbama

Juče je u organizaciji Savjeta mjesne zajednice Spuž organizovana akcija čišćenja otpada sa površine Parka prijateljstva u Grbama.

Sakupljeno je više desetina kesa otpada, koje su odvojene na mjesta predviđena za odlaganje otpada. Iz mjesne zajedniuce Spuž su apelovali na stavništvo da se odgovorno odnose prema zajedničkoj imovini.

Podsjećanja radi Park prijateljstvu u Grbama donacija je Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata. MZ Spuž prethodne sedmice organizovala je akciju farbanja ograde osnovne škole “Njegoš” u Spužu. U akciji su učestvovali brojni mještani, kao i nekoliko prijatelja Spuža iz drugih gradova.

Nastavite čitanje

Spuž

Jokić, Preokret: Bezbjednost učenika mora biti prioritet

Iz Pokreta Preokret danas su  uputili zahtjeve Upravi za saobraćaj i Strabagu kako bi se u Spužu obnovili pješački prelazi i postavili usporivači brzine zbog bezbjendnosti svih, a prije svega učenika.

U blizini prodajnog objekta „Primato“ i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu pješaci čekaju nekad i po 10 minuta da pređu sa jedne na drugu stranu ulice ističe Jokić, naglašavajući da neobnovljeni pješački prelazi bez usporivača brzine stvaraju najveći stres i brigu učenicima i njihovim roditeljima.

U situaciji i kada se pješaci usude da pređu ulicu i tada su najčešće ugroženi zbog velike učestalosti vozila i neprilagođene brzine kretanja vozila, što je najviše izraženo kada učenici idu i vraćaju se iz Osnovne škole”Njegoš” . Zato smo urgirali ka nadležnima da završe svoj dio posla. Nadamo se da će i Opština Danlovgrad u svojoj redovnoj komunikaciji sa Upravom za saobraćaj urgirati da se ovo pitanje što prije riješi jer je glavni zadatak Opštine da građanima život učini lakšim i sigurnijim, zaključila je Jokić.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije