Connect with us

Servisne informacije

Uklonjen odron u Kupinovu, na Frutku voda preko mosta, oprez vozačima

Published

on

Sekretarijat za komunalne, stambene poslove i saobraćaj izdao je ranije saopštenje o odronu koji se desio u Kupinovu na lokalnom putu Manastir Ostrog – Manastir Ždrebaonik.

Iz ovog Sekretarijata su upozorili učesnike u saobraćaju na opreznu kao i da prilagode vožnju stanju na terenu. Kako su nam kazali iz opštine Danilovgrad oko 14 časova odron je uklonjen.

Čitaoci portala Volim Danilovgrad dostavljaju fotografije trenutne situacije i na Frutku gdje se rijeka izlila iz korita i blokirala određene saobraćajnice.

Frutak, Foto: Ariel Hillel

Frutak, Foto Čitalac portala Volim Danilovgrad

U periodu od ponedjeljka do subote (16. do 21. januar 2023.) očekuje se uticaj serije ciklona na području Crne Gore, saopšteno je ranije iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

“Zbog prognostički očekivane značajne meteorološke situacije i potencijalno mogućih posljedica, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdao je Upozorenje – Vanrednu meteorološku informaciju koja se odnosi na obilne padavine i jak-olujni južni vjetar”, navodi se na sajtu ZHMS.

Kako kažu, ova očekivana značajna meteorološka situacija na teritoriji Crne Gore, usloviće obilnu količinu kiše.

Kako dodaju, zbog uticaja ciklona i jakog južnog-jugozapadnog strujanja vazduha, u južnom Jadranu očekuje se značajno podizanje nivoa mora, jaki talasi, uzburkano more i lokalni problemi sa vodom duž obale.

“Zbog očekivane meteorološke situacije mogući su odredjeni problemi na terenu a, zbog intenzivne kiše i naglog priliva obilne količine vode, u centralnim i južnim predjelima i na sjeveroistoku potencijalno mogući su bujični problemi (flashflood efekti), prvenstveno na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama, na saobraćajnicama. Na potencijalno ranjivim mjestima moguća su lokalna klizišta ili odroni a posebno gdje su vršeni ozbiljni gradjevinski zahvati i gdje je narušena prirodna povezanost tla”, navodi se ZHMS.

Obilna količina kiše sa naglim prilivom obilne količine vode značajno će opteretiti hidrološki sistem na teritoriji Crne Gore.

U utorak i srijedu, posebno tokom noći utorak na srijedu, u višim sjevernim i centralnim predjelima prognostički očekuju se olujni udari južnog vjetra sa orkanskim karakterom. Zbog jakog vjetra moguće su posljedice na terenu posebno na infrastrukturi za prenos i distribuciju električne energije, na infrastrukturi za telekomunikacije na isturenim planinskim kotama i na saobraćajnoj infrastrukturi.

Obilna kiša, jak južni vjetar, smjenjivanje kiše, susnježice i snijega (vlažan snijeg u planinama), podizanje nivoa mora i talasi, mogu ozbiljno da ometaju svakodnevne redovne aktivnosti, mogući su prekidi u funkcionisanju redovnih aktivnosti i otežano funkcionisanje infrastrukturnih sistema, potencijalno moguće je otežano funkcionanje svih vrsta saobraćaja (drumski, pomorski i vazduhoplovni), mogući su prekidi i kašnjenja u saobraćaju.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Servisne informacije

Isključenja struje u Danilovgradu za 24.05.

Published

on

By

Zbog planiranih radova na mreži, u  petak 24. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Danilovgrad

 

-u terminu od     07 do15 sati:      Mandići

-u terminu od 08 do 15 sati:dio Komunice

 

Nastavite čitanje

Servisne informacije

Isključenja struje u Danilovgradu za 23.05.

Published

on

By

 Zbog planiranih radova na mreži, u  četvrtak 23 maja, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Danilovgrad       

 

-u terminu od 07 do 15 sati: Mandići

-u terminu od     08 do 15 sati: dio Komunice

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije