Connect with us

Servisne informacije

Uklonjen odron u Kupinovu, na Frutku voda preko mosta, oprez vozačima

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Sekretarijat za komunalne, stambene poslove i saobraćaj izdao je ranije saopštenje o odronu koji se desio u Kupinovu na lokalnom putu Manastir Ostrog – Manastir Ždrebaonik.

Iz ovog Sekretarijata su upozorili učesnike u saobraćaju na opreznu kao i da prilagode vožnju stanju na terenu. Kako su nam kazali iz opštine Danilovgrad oko 14 časova odron je uklonjen.

Čitaoci portala Volim Danilovgrad dostavljaju fotografije trenutne situacije i na Frutku gdje se rijeka izlila iz korita i blokirala određene saobraćajnice.

Frutak, Foto: Ariel Hillel

Frutak, Foto Čitalac portala Volim Danilovgrad

U periodu od ponedjeljka do subote (16. do 21. januar 2023.) očekuje se uticaj serije ciklona na području Crne Gore, saopšteno je ranije iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

“Zbog prognostički očekivane značajne meteorološke situacije i potencijalno mogućih posljedica, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdao je Upozorenje – Vanrednu meteorološku informaciju koja se odnosi na obilne padavine i jak-olujni južni vjetar”, navodi se na sajtu ZHMS.

Kako kažu, ova očekivana značajna meteorološka situacija na teritoriji Crne Gore, usloviće obilnu količinu kiše.

Kako dodaju, zbog uticaja ciklona i jakog južnog-jugozapadnog strujanja vazduha, u južnom Jadranu očekuje se značajno podizanje nivoa mora, jaki talasi, uzburkano more i lokalni problemi sa vodom duž obale.

“Zbog očekivane meteorološke situacije mogući su odredjeni problemi na terenu a, zbog intenzivne kiše i naglog priliva obilne količine vode, u centralnim i južnim predjelima i na sjeveroistoku potencijalno mogući su bujični problemi (flashflood efekti), prvenstveno na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama, na saobraćajnicama. Na potencijalno ranjivim mjestima moguća su lokalna klizišta ili odroni a posebno gdje su vršeni ozbiljni gradjevinski zahvati i gdje je narušena prirodna povezanost tla”, navodi se ZHMS.

Obilna količina kiše sa naglim prilivom obilne količine vode značajno će opteretiti hidrološki sistem na teritoriji Crne Gore.

U utorak i srijedu, posebno tokom noći utorak na srijedu, u višim sjevernim i centralnim predjelima prognostički očekuju se olujni udari južnog vjetra sa orkanskim karakterom. Zbog jakog vjetra moguće su posljedice na terenu posebno na infrastrukturi za prenos i distribuciju električne energije, na infrastrukturi za telekomunikacije na isturenim planinskim kotama i na saobraćajnoj infrastrukturi.

Obilna kiša, jak južni vjetar, smjenjivanje kiše, susnježice i snijega (vlažan snijeg u planinama), podizanje nivoa mora i talasi, mogu ozbiljno da ometaju svakodnevne redovne aktivnosti, mogući su prekidi u funkcionisanju redovnih aktivnosti i otežano funkcionisanje infrastrukturnih sistema, potencijalno moguće je otežano funkcionanje svih vrsta saobraćaja (drumski, pomorski i vazduhoplovni), mogući su prekidi i kašnjenja u saobraćaju.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Servisne informacije

Isključenja struje u Danilovgradu za 31.01.

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Zbog planiranih radova na mreži,  u utorak 31. januara, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Danilovgrad

– u terminu od 8 do 15 sati: Sušica, Šume Bećirovića, Podglavice, Kokotovac, Maljat, dio Kosića, dio Mamućevine, dio  Lazina, Kopito Petrovića, Tomaševići, Gruda, dio Ćurilca, privatne fime Jastreb, Farmont, MG Grup, Megran,  GSI i Šimšić (kratkotrajna isključenja);

– u terminu od 8 do 15 sati: Betonjerka, Jastreb, Koljat, dio Kosića, dio Mamućevine i dio Lazina;

– u terminu od 8 do 15 sati: Ždrebaonik,  Međice, Gorica, Počijevka, Sige, Kruščica, Ljututuk, Jama Žarića, Farma koka, Klanica, Donje Selo, Šabov Krug, Luke, Jelenak, Kula Lakića, Potkraj Šaranovića, Slatina, Dolovi Kovački, Poljica, Ivanj Uba, Jablan, Bzo i Studeno (kratkotrajna isključenja);

– u terminu od 8 do 15 sati – Vučica i Taraš Vojna (Ministarstvo odbrane);

– u terminu od 8 do 15 sati: Donji Martinići-Kiro Radović, Prentina Glavica, Oraška Jama i Ciglana.

NASTAVI SA ČITANJEM

Servisne informacije

AMSCG: Učestali odroni, oprezno vozite

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a izuzetak su dionice u sjevernim i centralnim predjelima koje su mokre, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su upozorili da su učestali odroni i da je neophodna dodatna opreznost na dionicama duž klisura i usjeka.

Iz AMSCG su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Saobraćaj je za sve vrste vozila u prekidu na putevima Mojkovac – Đurdjevića Tara u mjestu Dobrilovina i Rožaje – Kula – Peć.

Na magistralnom putu Plužine – Šćepan Polje saobraćaju putnička vozila, a kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.

Nakon privremene sanacije odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo, na auto-putu je od danas dozvoljen saobraćaj i za teretna vozila preko 3,5 tona nosivosti.

Na magistralnom putu Rožaje-Berane u mjestu Baza vozila saobraćaju naizmjenično.

Magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija otvoren je za sve kategorije vozila.

Magistralni put Šavnik-Žabljak je otvoren za putnički saobraćaj, a na magistralnom putu Jasenovo Polje – Šavnik saobraćaju sve kategorije vozila.

Iz AMSCG su podsjetili da je, od 15. novembra do 1. aprila, upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto-putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Ведро
06:5716:56 CET
Осећај: -2°C
Ветар: 6km/h NNW
Влажност: 67%
Притисак: 1023.03mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
12/2°C
13/3°C
12/-1°C

Facebook

Najčitanije