Connect with us

Društvo

Održana manifestacija “Savremeni i tradicionalni pokret”

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Prosle sedmice, tacnije u ponedeljak 27. decembra u Centru za kulturu Danilovgrad, održana je manifestacija “Savremeni i tradicionalni pokret”.

U prednovogodišnjoj atmosferi imali smo priliku da na lijepo ukrašenoj sceni vidimo različite koreografije: street, etno, hip hop, disco, cheerleading, karakter etno folk.

Gost sa muzičke scene je bio Dražen Baković, finalista pinkovih zvezdica, a sada takmicar i prepoznatljivo lice “Zvezda Granda”.

Učešće na manifestaciji uzeo je veliki broj takmičara svih uzrasta iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Spuža.

“Trudili smo se da napravimo manifestaciju koja će pokazati bogatstvo pokreta, stila, ideje. Način da se kroz pokret ispriča čitava priča ali i kroz tradicionalni (etno) i Savremeni pokret pokaže njihovo prožimanje. Jako dobrima su nam se pokazale i nove grupe sa kojima radimo tek od septembra, kazala je Mia Rakočević, koordinator manifestacije. Dodala je da iako je ovo bila vrlo izazovna godina za sve, pa i za nas iz kulture i sporta uspjeli smo da sačuvamo sistem, da kvalitetno radimo, ostvarujemo projekte kao ovaj ali da ostvarimo i medjunarodne rezultate (Zagreb i Kipar) i da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u aprilu mjesecu u Americi. Ovom prilikom se u ime “Matrix”-a želim zahvaliti Opštini Danilovgrad, roditeljima naših takmičara, sponzorima i svima koji su nam bili od pomoći da nastavimo sa uspješnim radom i rezultatski budemo dobri i uspješni reprezenti naše sredine u domaćim i medjunarodnim okvirima”, kazala je Rakočević.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Put ka Manastiru Ostrog blokiran zbog radova

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ako ste danas krenuli prema najvećem svetilištu u Crnoj Gori, Manastiru Ostrog, vjerovatnoća da ne budete vraćeni nazad je jako mala.

Naime, na “novom” putu koji povezuje opštinu Danilovgrad sa Manastirom, tačnije put koji počinje od mjesta Gorica i vodi ka Ostrogu, vrše se radovi na sanaciji kolovoznih traka koje su, uslijed vremenskih neprilika i uslijed odrona, oštećene.

Ukoliko se odlučite posjetiti Manastir Ostrog, preporučujemo da idete magistralnim putem Danilovgrad – Nikšić, preko Bogetića.

I naš čitala, Vunko Boričić, je juče išao do Manastira Ostrog i došao do kako kaže “blizu pod stijena i gore blokiran put i ne samo ja nego su se svi vraćali.”

Prevalili smo punih 10 km i morali smo se vraćati ponovo do Danilovgrada i ići preko Bogetića, kazao nam je Boričić ukazujući da je u mjestu Gorica potrebno postaviti upozorenje da je put do Manastira neprohodan.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Kolekcija “Znaci pored puta”

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Ведро
06:5016:12 CET
Осећај: 6°C
Ветар: 13km/h N
Влажност: 53%
Притисак: 1022.01mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
13/5°C
13/7°C
13/8°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']