Opozicioni odbornici Danilovgrada neće prisustvovati zasijedanju SO - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Opozicioni odbornici Danilovgrada neće prisustvovati zasijedanju SO

Pravo na socijalno stanovanje

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Ovim putem obavještavamo javnost da nećemo prisustvovati današnjem zasijedanju SO Danilovgrad, izražavajući time svoj protest i revolt zbog brutalnog nasilja koje DPS sprovodi nad legalno i legitimno izabranim vlastima u Budvi, saopštili su opozicioni odbornici iz Danilovgrada.

Ako se u parlamentima, koji treba da budu hramovi demokratije, umjesto argumenata koriste pendreci, suzavci, privatna obezbjeđenja i batinaši, onda je obesmišljen svaki politički dijalog i svaka politika.

„Kako voditi raspravu sa DPS-om u Danilovgradu kada ista partija u Budvi, zloupotrebljavajući policiju, tužilaštvo, pa i kriminalne strukture, primjenjuje golu silu nad našim kolegama odbornicima? Zamislite državu u kojoj je legalno izabranim predstavnicima građana zabranjen ulazak u parlament od strane neidentifikovanih, neovlašćenih lica, pod maskama. Zamislite državu u kojoj se ponovo, po ko zna koji put, grubo krši izborna volja građana, i vlast uspostavlja i smjenjuje političkom korupcijom“, istakli su oni i dodali:

Zamislite državu u kojoj se kontinuirano privode, hapse i zatvaraju odbornici i poslanici, bez skidanja imuniteta, samo zbog svog opozicionog djelovanja. Zamislite državu, kandidata za EU i “lidera u regionu”, u kojoj se krivično gone crkveni velikodostojnici i nedužni građani, samo zato što su na miran i dostojanstven način stali u odbranu slobode vjere i osnovnih ljudskih prava.

Ušli smo u zonu ogoljene tiranije i apsolutizma jednog čovjeka i s njim interesno povezane grupe ljudi, koji devastiraju sve institucija i svaki oblik političkog života. Izražavamo apsolutnu solidarnost i zajedništvo sa našim kolegama i prijateljima iz Budve u njihovoj pravednoj borbi za očuvanje Ustava, zakona i osnovnih postulate demokratije. Samo istrajno i zajedno do slobodne Crne Gore, bez kriminala i korupcije, za našu zajedničku, a ne privatnu državu, za vladavinu institucija, a ne kriminalnih grupa, za jednaka prava za sve, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju:

Dragan Bojović, DF
Pero Radonjić, DF
Branislav Ivanović, SNP
Darko Dragović, nezavisni odbornik

Društvo

Borovinić Bojović: Epidemiološka situacija bolja, masovna vakcinacija krajem ovog mjeseca

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

U ovom trenutku epidemiološka situacija je značajno bolja od one koju smo imali u posljednjem periodu. Broj novooboljelih je u značajnom padu,ali to ne znači da treba da se opustimo i zanemarimo poštovanje restriktvnih mjera – kazala je u “Bojama jutra” Televizije Vijesti ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Poštovanja mjera, prema njenim riječima, predstavlja preduslov za poboljšanje epidemiološke situacije.

– Nadamo se da će se ako se nastavi ovakav trend pada, uz masovnu vakcinaciju koju očekujemo, zajedničkim snagama dati još bolje rezultate – rekla je Borovinić Bojović.

I stanje u zdravstvenim ustanovama je, kako je istakla, bolje nego što je bilo.

– Važno je da sada dobre rezultate održimo. Za sad smo zadovoljni – kazala je Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja najavila je da se kineske vakcine Sinofarm očekuju u posljednjoj sedmici aprila, a AstraZeneka vakcine se očekuje u prvoj sedmici maja, za revakcinaciju. Očekuje se i kontigent Fajzer vakcina, a za ruske vakcine Sputnjik V datum tačan još nema, ali biće obaviješteni tokom ove sedmice kada će stići sljedeći kontigent i koje količine.

– Sada za nas najvažnije je započinjanje masovne vakcinacije koju očekujemo krajem mjeseca. Ne volim da govorim precizan datum do dana unaprijed, zato što je to komplikovan proces i može da se desi da se pomjeri – rekla je Borovinić Bojović.

Kada bude masovna vakcinacija, dodaje, potrudiće se da maksimalno brzo teče vakcinacija svih prijavljenih i novoprijavljenih.

– Napravili smo 138 punktova, tako da svako ko želi da poželi da bude vakcinisan može biti u toku jednog dana – navela je Borovinić Bojović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U posljednjih pet godina u Crnoj Gori registrovano je sedam krivičnih djela obljuba djeteta i 23 krivična djela nedozvoljene polne radnje

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

(MINA) – U posljednjih pet godina u Crnoj Gori registrovano je sedam krivičnih djela obljuba djeteta i 23 krivična djela nedozvoljene polne radnje gdje je žrtva dijete do 14 godina, piše Pobjeda.

Najmlađa žrtva krivičnog djela obljuba djeteta i nedozvoljene polne radnje bilo je šestogodišnje dijete, a najstariji počinilac imao je oko 80 godina.

Prema statistici Uprave policije, najmlađi osumnjičeni za ova krivična djela imao je 14 godina.

Iz policije su Pobjedi saopštili da je od 1. januara 2016. do 1. januara 2021. godine u Crnoj Gori registrovano sedam krivičnih djela obljuba djeteta, dok je u istom periodu registrovano 23 krivična djela nedozvoljene polne radnje gdje je žrtva dijete. Podaci se odnose na žrtve do 14 godina.

Za šest godina Višem sudu u Podgorici predato je pet optužnica protiv pet punoljetnih osoba zbog krivičnog djela obljuba nad djetetom iz člana 206 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Njih četvoro pravosnažno je osuđeno. Najmanja kazna bila je godinu, a najveća izrečena sedam godina, dok za krivično djelo nedozvoljene polne radnje gdje je žrtva dijete nijesmo dobili odgovore iz Osnovnog suda u Podgorici.

Kada su u pitanju krivična djela nedozvoljene polne radnje u vezi sa krivičnim djelom obljuba nad djetetom, u periodu od 1. januara 2016. do 1. januara 2021. godine najviše ih je registrovano na području nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica.

“Kada su u pitanju izvršioci, najstariji je imao oko 80 godina, dok je najmlađi imao 14 godina. Najmlađa žrtva imala je šest godina”, kazali su iz policije.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
12°
Слаба киша
05:5519:29 CEST
Осећај: 12°C
Ветар: 3km/h SSE
Влажност: 79%
Притисак: 1013.21mbar
УВ индекс: 1
УтоСреЧет
13/7°C
14/6°C
17/10°C

Facebook

Instagram

Najčitanije