Connect with us

Društvo

Opština podržala projekat „Crna Gora u ritmu Evrope“

Published

on

Foto opština Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i koordinatorka Tima „𝘾𝙧𝙣𝙖 𝙂𝙤𝙧𝙖 𝙪 𝙧𝙞𝙩𝙢𝙪 𝙀𝙫𝙧𝙤𝙥𝙚“ Saida Čikić potpisale su Ugovor o donaciji za istoimeni projekat koji će se realizovati u prvoj polovini ove godine.

Programom je predviđeno da u najvećem dječjem televizijskom muzičkom takmičenju ovog tipa na Starom kontinentu učestvuju najmlađi sa ovog područja kojima će biti obezbijeđena besplatna obuka u vidu scenskog, televizijskog i pjevačkog nastupa zemlje koja se dodijeli gradu potpisniku.

Prema riječima predsjednice Kovačević ovo je treći put da će lokalna uprava učestvovati u ovom projektu i da će djeca ponovo imati priliku da se upoznaju sa kulturom jedne od država koju će predstavljati.

„Ovo je prilika da se afirmiše ova sredina i da se mališani nadmeću za prestižnu nagradu i time otvore mogućnost da Danilovgrad u nekoj narednoj godini bude domaćin ove značajne međunarodne manifestacije“, dodala je Kovačević.

Čikić je objasnila da će se audicija na području ovog grada obaviti od 1. februara do 1. marta i to važi za učenike iz svih osnovnih i srednjih škola i omladinu starosti do 21 godine.

„Biće odabrano 20 najtalentovanijih predstavnika vokalnog i plesačkog karaktera koji će učestvovati u daljoj besplatnoj obuci za televizijski prenos „Crna Gora u ritmu Evrope“, istakla je Čikić i zahvalila se lokalnoj upravi koja će za ovaj projekat uplatiti 3.600 eura.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije