OŠ "Blažo Mraković" Donji Zagarač: Priroda uči, daruje i opominje - Volim Danilovgrad
Connect with us

Mladi

OŠ “Blažo Mraković” Donji Zagarač: Priroda uči, daruje i opominje

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Priroda uči, daruje i opominje. Privilegija je družiti se s njom.

Đaci OŠ “Blažo Mraković” uživaju i odrastaju u zelenom okruženju i to im mnogo znači.

Na ovaj način šalju poruke u čast Dana planete Zemlje.

Društvo

“Veče Besjede” u organizaciji Omladinskog servisa

U Centru za kulturu Danilovgrad, a u organizaciji Omladinskog servisa Danilovgrad, Uprave za sport i mlade , održano je ,,Veče Besjede“

Foto: Omladinski servis Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

U Centru za kulturu Danilovgrad, a u organizaciji Omladinskog servisa Danilovgrad, Uprave za sport i mlade , održano je ,,Veče Besjede“.

“Ova aktivnost okupila je mlade, talentovane govornike, koji su sa svim prisutnima podijelili kako svoje retoričke kapacitete, tako i poslali lijep primjer na koji način prevazići strah i tremu kada je javni nastup u pitanju. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojima se trudimo da afirmišemo mlade u Danilovgradu i poboljšamo njihove kapacitete i kompetencije“, za portal Danilovgrad, kazala je Marija Popović.

Foto: Omladinski servis Danilovgrad

“Zahvaljujemo se našem partneru Centru za kulturu Danilovgrad, koji uvijek ima senzitivnosti za naše potrebe, ali i na svim raspoloživim resursima koje mi mladi uvijek imamo na raspolaganju za organizaciju naših aktivnosti. U narednom periodu očekuje nas još jedan događaj ovog tipa, kada će se danilovgradskoj publici predstaviti prva grupa polaznika, škole retorike u okviru omladinskog sevrisa Danilovgrad Uprave za sport i mlade“, kazala je administratorka, Marija Popović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Bojom u susret proljeću: Likovni susret bivših polaznika škole crtanja

U Umjetničkoj koloniji Danilovgrad u periodu april – maj tradicionalno se organizuje “Škola crtanja, slikanja i vajanja”.

Foto: Umjetnička kolonija Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Kako nam je kazala Vesna Jovović, poslovna direktorica JU Umjetnička kolonija Danilovgrad, kontinuitet rada prekinula je aktuelna situacija izazvana pandemijom nove bolesti Kovid- 19.

Foto: Umjetnička kolonija Danilovgrad

– Uprkos tome, odlučili smo, da u skladu sa postojećim mogućnostima i uz poštovanje naloženih mjera, organizujemo likovni susret bivših polaznika škole crtanja, slikanja i vajanja. Djeca su se rado odazvala i na kreativan način zajedno smo obilježili međunarodni “Dan boje” i likovni susret nazvali ” Bojom u susret proljeću”.

Prema konceptu susreta uz mentorstvo akademskih vajara Jovete Ljumovića i Velibora Pavićevića, djeca nižeg školskog uzrasta su na betonskoj stazi ispred zgrade Umjetničke kolonije oslikali površinu staze na temu “Bojom u susret proljeću. Na parkovskom prostoru su polaznici starijeg školskog uzrastana štafelajima i slikarskim kozlićima oslikali svoje radove. Susret se odvijao na otvorenom prostoru koji je inače Galerija skulptura na otvorenom, prenijela nam je dio atmosfere Vesna Jovović.

U tom ambijentu, u skladu sa dozvoljenim mjerama, kao i u zavisnosti od vremenskih uslova nastaviće se rad sa talentovanim i zainteresovanim kandidatima za upis na Akademije likovnih umjetnosti, zaključila je Jovović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
12°
Слаба киша
05:5519:29 CEST
Осећај: 12°C
Ветар: 3km/h SSE
Влажност: 79%
Притисак: 1013.21mbar
УВ индекс: 1
УтоСреЧет
13/7°C
14/6°C
17/10°C

Facebook

Instagram

Najčitanije