mnemagazin.me

OŠ ,,VUKO JOVOVIĆ“ DANILOVGRAD: Svečanost povodom prijema đaka prvaka

-Dobrodošli dragi đaci prvaci!Radujemo se vašem dolasku! Želimo da vam prvi dan u školi, ali i svi dani vašeg školovanja, predstavljaju zadovoljstvo i radost, i ostave najljepša sjećanja u vašem životu.Jer ,,škola je nezamjenljiva, kao i sunčev zrak”-kazala je danas, na svečanosti povodom prijema đaka prvaka, Nataša Vuletić, direktorica OŠ ,,Vuko Jovović” u Danilovgradu.

Ove školske godine upisano je 114 prvaka u četiri odjeljenja u matičnoj školi i tri u područnim školama na Lazinama, Ždrebaoniku i Donjem selu.

Direktorica Vuletić je poželjela prvacima da ,,dolaze u školu kao u svoj dom, bez straha, sa osmijehom na licu”.

-Svi zajedno ćemo se potruditi da tako i bude, a posebno vase učiteljice koje spremno čekaju da vam pruže podršku i znanje jer “znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati”.U školi ćete steći prijatelje za čitav život,   mnogi od vas ćete, kada odrastete, postati značajne ličnosti na mnogim poljima, a iznad svega i prije svega da ćete izrasti u dobre i poštovane ljude-istakla je direktorica.

U obraćanju roditeljima izrazila je nadu da će saradnja da bude svakodnevna, otvorena i uspješna.

-A sve u cilju da našoj djeci pomognemo da stasaju u zdrave i obrazovane ličnosti. Jer, samo zajedno, u partnerskom odnosu, možemo još više doprinijeti afirmaciji i izgradnji škole po mjeri djeteta-kazala je Vuletić.

Svečanosti je prisustvovala i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević sa saradnicima te je to bila prilika da se direktorka, u ime škole, đaka i roditelja, zahvali na donaciji udžbenika za sve učenike prvog razreda i na podršci i pomoći koju lokalna samouprava pruža da uslovi u školskim objektima budu po mjeri učenika i nastavnog osoblja.

Dobrodošlicu đacima prvacima poželjela je i predsjednica Opštine Zorica Kovačević.

– Draga djeco, poštovani roditelji, uvažena direktorko škole, dragi vaspitači dozvolite mi da vas u ime lokalne samouprave i u svoje lično ime sve srdačno pozdravim i da izrazim zahvalnost što sam danas sa vama na ponos i radost vas i vaše djece, što smo danas zajedno gdje članovi vaše porodice, vaša djeca imaju prvi radni dan u školi u kojoj sam ja nekada bila učenica-kazala je Kovačević.

Ona je naglasila da to što je lokalna samouprava obezbijedila knjige za đake prvake  je ,,naša obaveza, da zajedno sa roditeljima učestvujemo u troškovima koje imate da bi spremili sve đake prvake“.

-Lokalna samouprava je dužna da ulaže u obrazovanje, da ulaže u ove mlade ljude koji treba da budu ponos našeg grada . Mi ćemo i dalje nastaviti da budemo partner sa svim školama u gradu, da budemo partner sa svim roditeljima koji nisu u mogućnosti da spreme svoju djecu onako kako to zahtijevaju uslovi, da imaju udžbenike, da imaju školski pribor, da imaju tokom čitave godine jedan dio novčanih sredstava kako bi išli na izlete kako bi učestvovali u svim aktivnostima koje ima škola. Sigurna sam da će nastavno osoblje u ovoj školi i u svim školama u našoj opštini uraditi sve da se vaša djeca osjećaju zadovoljnim, da svako jutro idu radosni u školu i na taj način da stvaramo građane na kojima treba da leži ova država i da to budu vrijedni i ugledni građani naše opštine-rekla je predsjednica Opštine.

Svečanost je obilježio i bogat kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici škole i gosti, hor ,,Zvjezdice” iz Podgorice.

Mn.M.

Foto: A studio

Takođe pogledajte

Ambasada Bugarske donirala Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

 Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Danilovgradu dobiće …

Filantropija u/za Danilovgrad, XIX i XX vijeka

Riječ filantropija vodi porijeklo od grčkih riječi philos-prijatelj (ljubav), i anthropos-čovjek (čovječanstvo). Prevodi se kao …

Оставите одговор

%d bloggers like this: