Connect with us

Društvo

Parača u posjeti predsjednici opštine Danilovgrad

Published

on

Parača u posjeti predsjednici opštine Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača sa saradnicima upoznao je, tokom radnog sastanka, predsjednicu opštine Danilovgrad Zoricu Kovačević i najužu opštinsku strukturu sa, između ostalog, pripremnim radovima koji se odnose na rekonstrukciju magistralnog puta Danilovgrad –Podgorica.

Na sastanku je zaključeno da je pripremna faza privedena kraju a u toku su radovi na eksproprijaciji zemljišta. Očekuje se da radovi počnu krajem proljeća ili početkom ljeta naredne 2019.godine. Na sastanku je takođe bilo riječi i o rekonstrukciji starog puta od Rogama do KP doma. Očekuje se da će pripremni radovi za tu dionicu biti završeni do kraja tekuće, a njihova realizacija započeti početkom naredne godine.

Pored toga dogovoreno je da se za dio regionalnog puta Danilovgrad Glava Zete kandiduje izrada projekta rekonstrukcije te dionice. Na sastanku je dogovoreno da tokom naredne sedmice započne postavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije na dijelu puta Danilovgrad-Spuž-KPD-om, kao i popisivanje i nabavka nedostajuće vertikalne signalizacije koja će biti postavljena na pomenutoj dionici.

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Društvo

Jutros je lansiran prvi crnogorski satelit i to iz sela Viš u Danilovgradu (Galerija)

Crna Gora je jutros u 7 časova lansirala prvi satelit u svemir iz sela Viš, u oganizaciji Montenegro Space Research (MSR). Ovu mladu ekipu čine Nina Drakulić, Nikola Perović i Filip Jovićević koji su pokrenuli prvi projekat svemirskog istraživanja u našoj zemlji.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Uz pomoć prvog probnog satelita CubeSat izmjeriće i analizirati UV zračenja, stanje ozona iznad naše države, te da ćemo prvi put dobiti sliku svemira sa jednog crnogorskog satelita.

CubeSat kao prvi crnogorski satelit, ima poseban značaj i ulogu. U pitanju je probni projekat za lansiranje ključnog projekta “Luča” koji je mnogo kompleksniji i podrazumijevaće dvije faze i misije.

“Nastojimo da podignemo svijest o značaju naučno-istraživačkih projekata i poduhvata, jer to je ključ opstanka naše planete. Uz podršku ministarstva i saradnju sa državnim institucijama, možemo da Crnu Goru učinimo jednom od centara svemirske industrije u ovom dijelu Evrope”, istakli su.

Osnivači projekta kažu da u našoj zemlji ne postoji dovoljno prostora za proizvodnju tehnoloških inovacija, ali da se nadaju da će se iz godine u godinu situacija mijenjati na bolje.

Satelit će preletjeti Podgoricu i krenuti ka Cetinju i dostići maksimalnu visinu od 15km nakon čega će sletjeti u cetinjskoj opštini.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Za avgust primili 380, za septembar 450 eura

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Pripavnicima koji odrađuju staž preko vladinog programa stručnog osposobljavanja juče su uplaćene dvije plate – za avgust i septembar.

Kako je ranije i saopšteno pripravnicima su plate uvećane, pa su oni za avgust primili 380 eura, a za septembar 450 eura.

Nekima od njih je objašnjeno da je zakon o ovećanju njihovih zarada stupio na snagu 11. avgusta, te da su od tada dnevnice obračunavane drugačije.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
27°
Ведро
06:4718:15 CEST
Осећај: 27°C
Ветар: 11km/h S
Влажност: 32%
Притисак: 1023.03mbar
УВ индекс: 4
СубНедПон
26/13°C
26/14°C
25/16°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']