Connect with us

Društvo

Povratak Skadarskog hrasta: ACG bogatiji za još jedno prijateljtsvo sa mališanima iz Danilovgrada

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Kao društveno odgovorna kompanija Aerodormi Crne Gore juče su otvorili vrata za učenike Osnovne škole “Milosav Koljenšić” sa Slapa i mališane podgoričkog vrtića Đina Vrbica, kojima smo na podgoričkom Aerodromu održali čas iz arodormskih procedura, nakon čega smo sa njima učestvovali u akciji obnove Skadarskog hrasta.

“Umjesto školskog zvona učenici Osnovne škole ‘Milosav Koljenšić’ sa Slapa juče su začuli trubu autobusa, koji je došao po njih i dovezao ih do Aerodroma Podgorica. Tu su im se pridružili i mališani iz podgoričkog vrtića “Đina Vrbica”, a potom su skupa učili kako se prolaze aerodromske procedure. Naše ljubazno osoblje na kratko je preuzelo ulogu njihovih nastavnika, nastavnica i vaspitača, a kada su se svi ‘čekirali’ i prošli potrebne kontrole, u redu po dvoje izašli su na aerodromsku pistu, što je za njih bio poseban doživljaj”, saopštila je portparolka ACG Milica Dabanović.

U saradnji sa kolegama iz To Montenegra za djecu smo organizovali i ulazak u avion, posle čega su obišli i vatrogasnu jedinicu.
Nakon toga uslijedio je veliki odmor, tokom kog su se djeca uz sendviče,sokove, družila sa zaposlenima u ACG.

Druženje je nastavljeno velikom akcijom sadnje Skadarskog hrasta koje su Aerodromi Crne Gore dobili od Crnogorskog društva ekologa.
“ACG su od juče bogatiji za još jedno prijateljstvo sa mališanima, kojima su naša vrata širom otvorena. Sadnjom pokazali smo da nam je od izuzetnog značaja očuvanje životne sredine i zahvalni smo Crnogorskom društvu ekologa, uz čiju donaciju smo napravili prvi korak ka pretvaranju podgoričkog u zeleni aerodrom.“ izjavila je portparolka Aerodorma Crne Gore Milica Dabanović.

Irma Muhović iz Crnogorskog udruženja ekologa saopštila je da im je jako drago što su Aerodromi Crne Gore prepoznali značaj obnove Skadarskog hrasta.

“Akcija obnove se sprovodi već dvije godine ovih niziskih šuma koji su nekada bili glavni graditelji ovog područja. Sa djecom iz područja opštine Danilovgrad zasadili smo 70 sadnica Skadarskog hrasta i nadamo se da će ovaj prostor Aerodroma Crne Gore biti ljepši” rekla je Muhović.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Sjutra se bira predsjednik opštine Danilovgrad

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Danas je na zvaničnom sajtu opštine Danilovgrad objavljena informacija da će se II sjednica SO Danilovgrad održati sjutra u velikoj sali Opštine Danilovgrad sa početkom u 14,00 časova.

Za dnevni red drugog zasijedanja Skupštine opštine Danilovgrad predložen je sledeći dnevni red sa četiri tačke.

U okviru prve tačke dnevnog reda razmatraće se predlog odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanje.

Druga tačka dnevnog reda je Predlog odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbora za Statut i propise.

U okviru treće i četvrte tačke dnevnog reda razmatraće se predlozi za razrješenje predsjednika opštine Danilovgrad i izbor novog predsjednika opštine Danilovgrad.

Za Predsjednika opštine Danilovgrad, prema ranijim najavama, biće izabran Aleksandar Grgurović iz Evrope Sad.

Na sjednici koja je održana 30.11. za predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad izabran je Velimir Đoković iz DF-a.

Prema koalicionom sporazumu jedan od dva potpredsjednika opštine biće imenovan Duško Stjepović iz Demokrata.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nagradni konkurs za seoska domaćinstva

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je seoska domaćinstva da se do 9. decembra prijave na nagradni konkurs koji je taj Vladin resor raspisao u okviru kampanje Ruralno, održivo, domaćinski.

Objavljeno

dana

By

Close up of hunting tower in autumn forest

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ministarstvo je pozvalo seoska domaćinstva da se prijave na nagradni konkurs koji se realizuje u tri kategorije – najbolje seosko domaćinstvo, najbolja seoska domaćica i najbolji mladi seoski domaćin/ domaćica.

“Ukupan nagradni fond koji je opredijelilo Ministarstvo iznosi 10,5 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju kategorija najbolje seosko domaćinstvo, prva nagrada iznosi dvije hiljade eura, druga 1,5 hiljada EUR, a treća hiljadu eura.

“U toj kategoriji biramo seosko domaćinstvo koje je izgrađeno u tradicionalnom i autentičnom stilu i odslikava kulturu i istorijsko nasljeđe tog područja. Takođe, tu se pruža raznovrsna hrana, pića i napici iz pretežno sopstvene proizvodnje, kao i druge vrste dodatnih sadržaja i usluga“, objasnili su iz Ministarstva.

Kada je u pitanju kategorija najbolja seoska domaćica, prva nagrada iznosi 1,5 hiljada eura, druga hiljadu eura, a treća 500 eura.

U toj kategoriji se, kako je objašnjeno, bira žena/nositeljka aktivnosti, koja u seoskom domaćinstvu unapređuje kvalitet usluga i ponudu za goste radi njihovog odmora i rekreacije i priprema i poslužuje topla i hladna jela i napitke iz pretežno domaće proizvodnje.

Kada je u pitanju kategorija najbolji mladi seoski domaćin/domaćica, prva nagrada iznosi 1,5 hiljada eura, druga hiljadu eura, a treća 500 eura.

“U toj kategoriji nagrađujemo muškarca ili ženu nosioce aktivnosti do 40 godina, koji u seoskom domaćinstvu unapređuju kvalitet usluga i ponudu za goste radi njihovog odmora i rekreacije i vrše pripremu i posluživanje toplih i hladnih jela i napitaka pretežno iz domaće proizvodnje“, rekli su iz Ministarstva.

Za učešće na nagradnom konkursu potrebno je dostaviti određenu dokumentaciju, koja je detaljno navedena na sajtu Ministarstva.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti elektronskim putem na mejlove [email protected] i [email protected]

Ministarstvo zadržava pravo da nakon dostavljene dokumentacije izvrši provjeru kod nadležnog poreskog organa da li je učesnik konkursa izvršio elektronsku fiskalizaciju.

Konačnu odluku na nagradnom konkursu donijeće petočlani stručni žiri imenovan od resornog ministra.

O datumu i mjestu svečanog uručenja nagrada, učesnici i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

Iz Ministarstva su kazali da se savremeni turistički trendovi odlikuju sve većim usmjeravanjem ka ruralnim destinacijama, sve izraženijom personalizacijom, povećanim interesovanjem i značajnom tražnjom turista za nestandardnim turističkim proizvodima.

“Zbog toga je potrebno posvetiti mnogo više pažnje razvoju ruralnog turizma, koji čini jednu od važnijih komponenti razvoja turizma i integralnog i održivog razvoja sela i ruralnih područja”, zaključuje se u saopštenju.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Магла
06:5516:11 CET
Осећај: 8°C
Ветар: 3km/h NNW
Влажност: 90%
Притисак: 1021.67mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
13/10°C
15/9°C
15/10°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']