Connect with us

Društvo

Poznat datum konstitutivne Sjednice Skupštine opštine Danilovgrad

Kako nezvanično saznajemo danas je, u zgradi opštine Danilovgrad, održan sastanak sadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad, Zorana Boškovića i nosioca lista koje su osvojile mandate, a na kojem je dogovoren datum održavanja konstitutivne sjednice Skupštine opštine Danilovgrad.

Sjednica je zakazana za 30.11.2022. godine sa početkom u 10 časova.

Sjednica će, kako saznajemo, imati dvije tačke dnevnog reda. U prvoj će se potvrditi mandat novim odbornicima dok će druga biti rezervisana za izbor novog predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad.

Prethodnih dana su predstavnici Evrope sad, DF-a i Demokrata izašli sa zajedničkim saopštenjem u kojem su, između ostalog, naveli da „tri pobjedničke liste, poštujuci demokratske principe i praksu u smislu punog uvažavanja odnosa snaga, a na osnovu broja mandata koji je svaka od njih zavrijedila na izborima, postigle su načelno sporazum oko svih funkcija koje se u skladu sa zakonom mogu smatrati političkim odnosno izbornim, a naročito o sljedecem: predsjednik Opstine Danilovgrad biće iz Evrope sad, predsjednik Skupštine opštine iz Demokratskog fronta, a (prvi) potpredsjednik Opštine iz Demokrata.“

Lokalni izbori u Danilovgradu su završeni, a prema dostupnim informacijama od OIK Danilovgrad, određen je i broj mandata koji će liste imati u lokalnom parlamentu. U odnosu na kandidate sa lista i broj osvojenih mandata, odbornici u SO Danilovgrad će biti:

“Prava stvar, Koalicija Stabilno naprijed za Danilovgrad – DPS, SD, LP” Branko Bošković – 10 mandata

Branko Bošković, Radoslav-Musa Jovanović, Radovan Vukašinov Radulović, Lidija Ivanović, Aleksandar-Aco Pavićević, Milan Brajović, Žana Pavićević, Miroslav Popović, Dragan Milonjić, Ilija Grgurović

Ujedinjeni za pravi grad  – 1 mandat

Željko Savović

Evropa sad – Za Danilovgrad – 8 mandata

Aleksandar Grgurović, Ivan Lakić, Jovana Radulović, Darko Dragović, Nikola Rakočević, Milivoje Lakić Veselin Savić Jelena Vuković

Aleksa Bečić – Demokrate – Idemo ljudi – 4 mandata

Duško Stjepović. Tu su i Bojan Pavićević, Dragana Vidić, Ognjen Bogićević

SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad – 1 mandat

Željko Brajović

Dritan Abazović – “Može Danilovgrad! Može Crna Gora!” – 2 mandata

Miloš Popović i Aleksandar Šaranović

“Preokret za Danilovgrad” – Vuk Iković – jedan mandat

Vuk Iković

SNP – “Temeljno za Danilovgrad” – jedan mandat

Marko Radonjić

Demokratski front – “Za budućnost Danilovgrada” – pet mandata

Velimir Đoković, Goran Kalezić, Ratko Đurišić, Aleksandra Pavićević, Darko Burić.

 

Prethodna imena su se nalazila kao kandidati za odbornike lista koje su učestvovale na izborima i navedena su redom kako su i bila na samim listama grupa građana, političkih partija i koalicija. Postoji mogućnost da neće svi biti u lokalnom parlamentu o čemu je potrebno da se izjasne na prvoj redovnoj Sjednici Skupštine opštine Danilovgrad.

 

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Postavljeni kontejneri za kabasti otpad, pokrivene najkritične lokacije

Lokalna samouprava određuje lokaciju za odlaganje kabastog otpada, na čemu ista radi, a do tada ovo Društvo kabasti otpad odvozi na Deponiju Livade – Konik.

„Komunalno“ doo je prije dvije godine definisalo lokacije i termine za odlaganje kabastog otpada ali je praksa pokazala da građani nijesu poštovali navedene lokacije i termine.

U cilju rješavanja navedenog problema ovo Društvo je upravo postavilo na kritičnim lokacijama velike kontejnere zapremine 5 kubika i to: Željeznička stanica Spuž, Stologlav – raskrsnica za Grbe, Podanje i Klikovače.

„Komunalno“ doo trenutno ne pruža usluge odvoza kabastog otpada fizičkim licima, ali je u planu u narednom periodu da pružimo i tu uslugu građanima za adekvatnu nadoknadu. Što se tiče pravnih lica, Društvo svakodnevno po pozivu vrši uslugu odvoza kabastog otpada.

Usvajanjem Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Opštine i DOO „Komunalno“ riješio se dugogodišnji problem potraživanja između ova dva pravna lica koji datira još od 2013.,2014.,2015.godine,….. kada je Komunalno izvodilo građevinske radove za potrebe Opštine i lokalne samouprave. S druge strane Opština je Sporazumom sa Upravom prihoda preuzela dugovanja Komunalnog prema Upravi prihoda i carina a pri čemu Društvo nije uplaćivalo Opštini one iznose rata koje je Opština uplatila po sporazumu. Ovim će se u 13 godišnjih rata, kompenzacijom na kraju svake kalendarske godine izmiriti međusobne obaveze, čime će Društvo izmiriti dugoročne obaveze prema Opštini.

Društvo je u prethodnom periodu procesuiralo sva fizička i pravna lica koja imaju dugovanja prema DOO „Komunalno“. Na današnji dan dugovanja pravnih lica prema DOO „Komunalno“ iznose 170.000,00 eura, dok fizička lica duguju 103.000,00 eura.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

RE-kreiraj: Napravimo animaciju i učimo o ekologiji

NVO Multimedijalni studio EHO iz Danilovgrada organizuje tri kreativno-edukativne radionice za mlade, koje će biti održane 6,9. i 13. oktobra u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

 

U prvom segmentu radionica polaznici će imati priliku da nauče nešto više o konceptu cirkularne ekonomije, o 3D štampanju i recikliranju, kao i o kompostiranju kao primjeru održivog biznisa, dok ćemo u drugom dijelu praviti stop-motion animaciju od reciklažnog materijala.

 

Ovaj događaj dio je projekta „RE-kreiraj“, podržanog od Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima je i Opština Danilovgrad.  

 

Edukativne segmente radionica će voditi inženjer zaštite životne sredine Andrija Krivokapić, kreativni sektor kompanije 3D soba, kao i vlasnica održivog biznisa Montehum iz Danilovgrada, Emica Krivokapić.

 

Kreativne segmente, na kojima će se polaznici upoznati sa procesom produkcije animiranih filmova i na kojima ćemo zajedničkim snagama stvoriti jedan kratki animirani film će voditi multimedijalni umjetnici iz NVO EHO.

 

Radionice su besplatne i svi mladi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo. 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije