Connect with us

Društvo

Reagovanje kabineta predsjednika na kritike Vuka Ikovića o Martinićkom putu

Povodom teksta pod naslovom „Iković o Martinićkom putu” objavljen na portalu Volim Danilovgrad od 02.07.2022. godine iz Kabineta predsjednika su izdali reagovanje koje prenosimo u cjelosti:

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Vuk Iković i dalje obmanjuje građane oko svih projekata na kojima je kao dugogodišnji zaposleni u Sekretarijatu za urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine učestvovao i bio upoznat. Trebalo bi da zna da je investitor Martinićkog puta Uprava javnih radova Vlade Crne Gore a Opština je bila u obavezi da obezbijedi eksproprijaciju procijenjenu oko milion eura što je i urađeno.

Uz sve opstrukcije 42 Vlade i njenih državnih organa uspjeli smo da isplatimo oko 460.000,00€. Pitamo javnost da li se do sad čuo Vuk Iković, bivši stipendista DPS vlasti. Ne samo što se tiče rekonstrukcije Martinićkog puta, nego izrade planske dokumentacije na kojima je aktivno učestvovao a time i lokacije kolektora, lokacije za izgradnju zgrade penzionera, kružnog toka kod Doma zdravlja, bulevara Podgorica – Danilovgrad, Gradskog groblja itd, koji se više od deceniju nalazilo u planskim dokumentima a koje je Iković imao svakodnevno u uvid. Neka Iković upozna javnost koliko je bivšem i sadašnjem rukovodstvu opštine uputio primjedbi i sugestija oko navedenih projekata i da li se u ranijem periodu obraćao javnosti.

I gle čuda, nakon ulaska u građansko politički aktivizam nastaje „finansijski preokret“, i njegova naknadna pamet. Umjesto da se ranije zalagao oko rekonstrukcije puta i drugih navedenih projekata Iković se kao zaposleni u lokalnoj upravi bavio privatnim poslom. Tako je samo za 2020. godinu prihodovao oko 30.000 €, a da za to nije imao saglasnost poslodavca, što mu je bila zakonska obaveza.

Nije Vuk Iković jedini sa punim džepovima, takvih ekoloških aktivista u Danilovgradu imamo još. Podsjetićemo građane da prilikom projektovanja bulevara i održanim javnim raspravama, nije imao primjedbi osim jedne, kako „obezbijediti“ prolaze za gmizavce a nije se bavio rješavanjem problema građana.

O Vuku toliko za sada.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije