Izvještaj distribucije poljoprivrednih proizvoda u Danilovgradu

Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj koji su pred sobom postavili je da se posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedi jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje.

U ovoj misiji, za teritoriju opštine Danilovgrad, pridružuje mu se i NVO “Rural Urban” odnosno portal Volim Danilovgrad. 

Danas, donosimo izvještaj za period od 21. 09. do 27. 09. na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad.

Iz oblasti stočarstva:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila prasad starosti mjesec i po, po cijeni od 60 €, takođe u ponudi su bili i tovljenici po cijeni od 3.50 € po kilogramu žive mjere.

Iz kategorije govedarstva u ponudi su bila telad starosti 3-4 mjeseca po cijeni od 450 € do 600 €, kao i telad starosti 7 dana čija je cijena bila 250 €. Cijena krava sa teladima je bila 1800 €. Cijena rasnih bikova je bila 2.30 €/kg. Cijena krava bez teladi je bila 1000 €.

Iz kategorije kozarstva izdvajamo koze sa jaradima po cijeni od 200 €, cijena jarčeva u čistoj rasi iznosila je 250 €.

 

Iz oblasti živinarstva:

U ponudi se bili pijetlovi po cijeni od 7 €/ po kljunu.

 

Iz oblasti biljne proizvodnje:

U ponudi je bilo stajsko đubrivo po cijeni od 1 € po džaku.

 

Iz oblasti mehanizacije:

U ponudi je bila oprema za stočarsvo odnosno kavezi za prepelice po cijeni od 25 €, takođe i oprema za biljnu proizvodnju odnosno kazan za pečenje rakije i njegova cijena je bila 1600 €.

 

Iz kategorije usluga:

Izdvaja se uslužno oranje i frezanje, uslužno cijeđenje voća i uslužno ručno cijepanje drva.

 

Iz oblasti prehrambenih proizvoda:

U ponudi je bio krompir po cijeni od 0.50 €/kg, ozimi bijeli luk 5 € /kg.

Kada je riječ o mesnim prozvodima u ponudi je bilo pileće meso po cijeni od 2.90 €/kg, ćureće meso 5 €/kg, jagnjeće meso5.50 €/kg i domaći pršut 12 €/kg.

Iz oblasti zimnica izdvajamo kisjelu cveklu u teglama po cijeni od 3 €/po tegli. Cijena krušaka je bila 0.40 €/kg. Cijena bijelog kukuruznog brašna je bila 1.10 €/kg.


Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE