U periodu od 28. 09. do 04. 10. na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad dobijeni su sledeći podaci:

Iz oblasti stočarstva dobijeni su sledeći rezultati:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila mala prasad po cijeni od 3,50€ po kilogramu žive mjere ili fiksno od 50€ do 60€. Takođe u ponudi su bili i tovljenici od 130 kg do 200 kg po cijeni od 3€ po kilogramu žive mjere. Cijena nazimica i nerastova u ovom period je bila do 700€.

Iz kategorije govedarstva u odnosu na prethodni period ponuda je bila manja. Izdvajamo rasnu kravu sa teletom po cijeni od 1700€. Cijena čistokrvne junice simentalske rase je bila 2,20€ po kilogramu žive mjere, a cijena teladi je bila 550€.

Cijena koza u ovom period je bila 80€ po grlu.

Cijena zalučenih jagnjadi odnosno šilježadi je bila 2,50€ po kilogramu žive mjere.

Iz kategorije živinarstva u ponudi je najviše bilo pijetlova čija je cijena varirala od uzrasta i rase, pa je iznosila od 3,50€ do 10€. Cijena piladi starosti 20 dana je bila 3,50€, a cijena prepelica starosti 15 dana je bila 1,50€.

Takođe, po cijeni od 150€ mogla su se kupiti pčelinja društva sa košnicama.

Iz oblasti prehrambenih proizvoda:

izdvajamo mesne proizvode odnosno ćuretinu koja se mogla naći po cijeni od 5€ po kilogramu mesa, cijena domaćeg pršuta je bila 12€ po kilogramu.

Cijena mladog i starog sira je bila 3€ po kilogramu.

Cijena bijelog kukuruznog brašna je bila 1€ po kilogramu.

Cijena domaćeg jabukovog sirćeta je bila 3€ po litru, a cijena domaće lozove rakije je bila 8€ po litru.

Iz oblasti potražnje:

izdvajamo kupovinu teladi rase Simental, a iz oblasti usluga uslužno oranje i frezanje zemljišta.

Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE


Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj koji su pred sobom postavili je da se posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedi jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje.

U ovoj misiji, za teritoriju opštine Danilovgrad, pridružuje mu se i NVO “Rural Urban” odnosno portal Volim Danilovgrad.