Obavezna socijalna distanca

Četrnaestu sjednicu SO Danilovgrad koja je trebalo da se održi 13.marta, predsjednik Skupštine opštine Zoran Bošković zakazao je za 15.maj.

Shodno primjeni naredbe NKT za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, za razliku od prethodnih, ovo zasijedanje će se odvijati u bioskopskoj sali Centra za kulturu, a ne kao ranije u zgradi lokane uprave, kako bi se ispoštovala socijalna distanca među odbornicima i drugim učesnicima skupštine.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a prva i najvažnija se odnosi na izvještaj o radu predsjednice opštine i aktivnostima organa lokalne uprave i njenih službi.

PRENOS MOŽETE PRATITI KLIKOM OVDJE

Zatim slijedi izvještaj o sprovođenju strateškog plana razvoja opštine do 2023.godine i akcioni plan za tekuću godinu te izvještaj o sprovođenju plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom.

Skupština će raspravljati i o informaciji koja se tiče izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Predstavnici građana će učestvovati u radu Skupštine.

Takođe, na dnevnom redu su i predlog odluke o organizovanju javne ustanove Centar za kulturu, predlog odluke o usvajanju akcionog plana za biodiverzitet, kao i predlog odluke o potpunoj i nepotpunoj eksproprijaciji za projekat reknonstrukcije postojeće i izgradnje nove kanalizacione mreže i drugo.


Čitav tok sjednice građani mogu pratiti u direktnom prenosu na talasima Radio Danilovgrada od 10 časova.