Naslovna - Danilovgrađani - Specijalna nagrada na konkursu “Da Vinci fra noi”
Da Vinci fra noi

Specijalna nagrada na konkursu “Da Vinci fra noi”

Udruženje nastavnika italijanskog jezika Crne Gore organizovalo je konkurs za izbor najbolje strip priče na temu “Da Vinci fra noi” (Da Vinči među nama) za učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori koji uče italijanski jezik. Povod je obilježavanje 500 godina od smrti renesansnog umjetnika Leonarda da Vinčija. Konkurs su podržali Zavod za školstvo Crne Gore i Ambasada Republike Italije u Crnoj Gori.

Na konkursu su učestvovali i učenici Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, Teodora Bauković, učenica IV razreda, pod mentorstvom profesorice Oljenke Zuber, i Boris Milikić, učenik I razreda, pod mentorstvom profesorice Darinke Radović.

Radovi učesnika bili su izloženi u petak, 7. juna 2019. godine u holu Osnovne škole “Štampar Makarije”, gdje je organizovana i svečana dodjela nagrada za najbolje radove. Teodora Bauković, čiji je detalj iz stripa iskorišten za dizajn diplome, dobila je specijalnu nagradu. Izložbu su posjetili i učenici koji izučavaju Italijansku kulturu i civilizaciju u okviru obaveznih izbornih sadržaja.

Izvor Gimnazija Petar I Petrović Njegoš

Takođe pogledajte

Ulice našeg grada: “Moj grad u mom srcu”

Povodom obilježavanja 150 godina od osnivanja Danilovgrada, učenici 7, 8, i 9. razreda OŠ “Vuko …

OŠ “Blažo Mraković”, Škole za 21. vijek

U okviru projekta ,,Škole za 21. vijek”, Osnovnu školu “Blažo Mraković” u Donjem Zagarču, je …

Оставите одговор

%d bloggers like this: