Connect with us

Društvo

U Centru za kulturu: Komedija “Lokalni vampit” reditelja Branka Baletića

Na satiričan način govori o dolasku tranzicije i nesposobnosti prihvatanja realnosti i promjena

,, Lokalni vampir” je film koji okuplja mladu glumačku ekipu i na satiričan način govori o dolasku tranzicije i nesposobnosti prihvatanja realnosti i promjena. Predstavlja mentalitetsku priču koja se dešava u jednom malom mjestu na obali jezera. Sadrži elemente akcije, erotike i horora, ali je u suštini komedija, a reditelj ističe da je njemu lakše da iz ugla komedije govori o problemima sa kojima se suočavamo.

Filmska priča počinje kada glavni junak, mladi biznismen, prevarom zapada u velike dugove, a njegova majka prijavljuje lažnu sinovljevu smrt da bi ga spasila kockarskih dugova. Sin se krije i noću izlazi kao vampir u namjeri da se sveti protivnicima, udvaračima svoje „udovice” i majke. Kada ustaljeni red stvari iznenada poremeti pojava vampira, počinju promjene kod lokalnog stanovništva. Pojava vampira privlači turiste i bogate biznismene. Tako stiže tranzicija u malo mjesto mijenjajući uspavanu atmosferu. Tokom priče glavni junak sazrijeva, vraća se ženi i počinje novi život.

Film Branka Baletića „Lokalni vampir“ biće prikazan u petak, 7. jula 2023. godine, u Amfiteatru ispod gradskog mosta u 21 h.

Društvo

Otvoren tender za Martinićki put

Nakon radova na asfaltiranju saobraćajnice i ispred Osnovne škole “Vuko Jovović” danas je Opština Danilovgrad otvorila tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju puta Pažići – Spuž -Stologlav.

“Priča o Martinićkom putu na zadovoljstvo najviše mještana tog kraja ulazi u završnu fazu.”, saopštio je na zvaničnoj Facebook stranici predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar grgurović.

Obezbeđivanje sredstava za eksproprijaciju bez dodatnog zaduživanja u iznosu od 240.000 eura, izrada novog projekta, revizija, raskid ugovora sa Gradnjom promet, obezbjeđivanje 5.9 miliona za radove iz Kapitalnog budžeta države, danas su zaokruženi otvaranjem tendera za izvodjaca radova na putu, naveo je predsjednik Opštine na Facebook-u.

Novim projektom, duzine 8.6km, predviđen je trotoar sa jedne strane, u dijelu puta GUR Spuž, trotoar će biti sa obje strane puta. Takođe su predviđena autobuska stajališta.

Podloga će u određenim djelovima puta u potpunosti morati biti izmijenjena zbog močvarnih karakteristika zemljišta, navodi se dalje u objavi i podjseća da će vrijednost radova prema revidovanom Glavnom projektu iznosi 5.741.400 € i obuhvata: saobraćaj, hidrotehniku, konstrukciju, signalizaciju i uz to elaborat zaštite od požara.

Novčana sredstva potrebna za realizaciju projekta u vrijednosti od 5,9 miliona eura za izvođenje radova i licencirani nadzor su obezbijeđeni amandmanom na tehnički rebalans budžeta koji je pisao naš poslanik i sugrađanin Darko Dragović. Amandman je usvojen od strane parlamentarne većine.

Na ovaj način smo uspjeli da zajedničkim djelovanjem obezbijedimo poslednji i najvazniji uslov neophodan za otvaranje tendera za izbor izvođača, naveo je Grgurović na Facebook-u i istakao da upućuje zahvalnost porodici Kalezić i firmi Gradnja promet na sporazumnom raskidu ugovora sa Upravom javnih radova. U slučaju da ugovor nije bio raskinut, došlo bi do dugih sudskih sporova koji bi neminovno prolongirali otvaranje tendera za izvodjača radova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

U petak dobrovoljna akcija davanja krvi

Giving blood

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad u saradnji sa Crvenim krstom Danilovgrad, povodom Dana Opštine Danilovgrad, Nedelje Crvenog krsta i povodom 15 godina od osnivanja kluba, organizuje tradicionalnu akciju davanja krvi koja će se održati u petak, 8. decembra 2023. godine (petak), u prostorijama Centra za kulturu Danilovgrad.

Prijem gostiju i davanje krvi od 08 – 14h nakon čega će u Hotelu Zeta biti organizovao svečani ručak i dodjela zahvalnica.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije