Connect with us

Društvo

Ukinuto “blanko” finansiranje danilovgradskog UBNOR-a, mogu aplicirati na konkursima za NVO

Novi saziv danilovgradskog parlamenta usvojio je juče, na četvrtoj sjednici, budžet opštine Danilovgrad za 2023. godinu u iznosu od 7.141.000 eura.

Na gotovo sedmočasovnoj sjednici, koja se po prvi put mogla gledati uživo putem youtube kanala opštine Danilovgrad, mogla se čuti i rasprava o finansiranju UBNOR-a.

Miroslav Popović iz redova opozicionog DPS-a kazao je da je uvidio da je u budžetu ukinuta stavka finansiranja danilovgradskog UBNOR-a. UBNOR je, kako kaže Popović, zajedno sa lokalnom upravom obnovio više od trideset spomenika. Popović smatra da je ovo sramno jer je UBNOR jedna od nevladinih organizacija koja čuva temelje antifašizma i crnogorske tradicije. Izlaganje Popovića možete pogledati u nastavku

Na konstatacije Popovića odgovorio je odbornik Darko Dragović, iz Pokreta Evropa Sad, ističući da je UBNOR nevladina organizacija kao i sve druge organizacije i da je potrebno prema njoj se ophoditi na jednak način kao i prema svim ostalima, poštujući zakone koji regulišu radi i finansiranje ovog sektora.

UBNOR će, kako ističe Dragović, imati priliku da konkuriše na konkursima za nevladine organizacije koje svake godine raspisuje opština Danilovgrad, a u zavisnosti da programa potencijalno može dobiti i više sredstava od onih koje su joj se do sada “blanko” izdvajala.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Komunalno preduzeće Danilovgrad poziva vlasnike grobnih mjesta radi upisa u evidenciju

U cilju uređivanja gradskog groblja „Sveta Tekla“ u Danilovgradu, Pogrebne usluge Komunalnog preduzeća Danilovgrad poziva  naslednike i srodnike preminulih predaka da se jave u kancelariju pogrebnih usluga DOO Komunalno, radi identifikacije grobnih mjesta svojih predaka i regulisanja pravnog statusa na grobnim mjestima.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 067/138-137 Pogrebne usluge DOO „Komunalno“ Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nezadovoljni radom Opštine, mještani Kruščice sami sanirali put

Mještani sela Kruščica u blizini Martinića su se organizivali da poprave svoj put jer, kako kažu, asfalt koji im je obećala Opština još nije stigao.

Sakupili smo novac, Igor je naručio mljeveni kamen koji je pomiješan sa glinom i organizivao akciju popravke puta, kazao je za portal Volim Danilovgrad mještanin Zoran Đuković.

Zoran Đuković, stanovnik Kruščice

Kako je istekao većina mještana donirala je novac, dok se njih dvadesetak okupilo kako bi rupe popunili  mljevenim kamenom, Danilo je dovezao kamen traktorom od kojeg smo napravili privremene ivičnjake, Bago je utabao mljeveni kamen vibro žabom, ističe nam Đuković radove i radnu atmosferu.

Pogledajte dio atmosfere u videu koji su mještani kreirali tokom radne akcije.

“Ovo je bila akcija koja nam je pokazala da ako Opština ne može ili neće, da mi moramo sami da se organizujemo i da uz druženje završimo posao. Na kraju dana smo dogovorili otvaranje atmosferskih kanala pored puta da bi put duže trajao.”, ističe Đuković.

Mještani, kako kaže Đuković, od Opštine očekuju da makar sanira rupe asfaltom na ovih 500 metara puta jer će rupe koje su zakrpljene mljevenim kamenom biti pretvorene u nove rupe nakon velikih kiša i teških kamiona koji tjeraju đubrivo iako ovaj put nema nosivost za tako velike kamione.

Očekujemo da Opština zamijeni uličnu rasvjetu u kojoj tek svaka treća sijalica radi. Ako građani mogu da plaćaju onda Opština može da održava rasvjetu ističe Đuković ukazujući da se sve može brzo zavrsiti ako se okupljeno oko zajedničkog cilja.

Đukovića zabrinjava što predsjednik mjesne zajednice ne informiše šta je dogovorio sa rukovodstvom Opštine. “Zato nam je teže da se samoorganizujemo jer ne znamo kada će naše selo i naš put doći na red”, zaključuje Đuković.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije