XI Dance open, plesno takmičenje, kao sjećanje na Božicu Pejović, održaće se u nedjelju 10.11.2019. godine u Sportskom centru sa početkom u 10 časova. Učešće će uzeti 23 plesna kluba, sa 800 takmičara iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore.
Organizator je PK ”Matrix”, a pokrovitelj je SO Nikšić i SC Nikšić.
Detalj sa prošlogodišnjeg takmičenja
Takmičenje će ovog puta okupiti oko 800 takmičara iz Srbije, BIH, Hrvatske i Crne Gore. I žiri će raditi u istom sastavu. Pokrovitelj je opština Nikšić i Sportski centar Nikšić a organizator plesni klub “Matrix”.
Prošlogodišnji kup, koji je bio deseti po redu, pa na neki način i jubilarni, okupio je pko 1100 učesnika, pa je to ujedno i najbrojnija manifestacija,sa najvećim brojem učesnika koja je održan u ASC Nikšić.
“Trudićemo se da kao i ranijih godina budemo dobri domaćini, da se gosti osjećaju lijepo i da iz Nikšića ponesu lijepe uspomene i utiske sa ovog takmičenja.
Na takmičenju će učestvovati 23 plesne organizacije koje će se takmičiti u svim uzrasnim kategorijama. Ovo takmičenje je specifično po mnogo čemu, a pokrenuto je sa željom da sačuvamo uspomenu na našu dragu Božicu. Svim takmičarima , u ime organizatora želim puno uspjeha.”  kazala je Mia Rakočević, direktorica PK Matrix