Connect with us

Društvo

1.CFL: Iskra prva na tabeli

Iskra bolja od Podgorice 2:1, Rudar i Zeta igrali neriješeno 1:1, u 15 sati počeo duel OFK Titograda i Petrovca. Zbog kiše i lošeg terena odložen meč u Radanovićima između Budućnosti i Grblja. Aktuelni prvak, Sutjeska u nedjelju kraj Bistrice igra protiv Koma i može da bude novi lider

Barem na dan, Iskra je novi lider Telekom Prve fudbalske lige, prvi put u klupskoj istoriji.

Danilovgrađani su iskoristili odlaganje utakmice u Radanovićima između Grblja i Budućnosti, i pobjedom protiv Podgorice pretekli “plave”. Iskra, naime, sada ima 31 bod, Budućnost 29 i utakmicu manje.

Šansu da pretekne Budućnost, ali i Iskru, zbog bolje gol razlike, imaće u nedjelju i Sutjeska, koja dočekuje Kom. Šampion trenutno ima 28 bodova.

Iskra je na trening kampu Fudbalskog saveza pobijedila Podgoricu 2:1.

Ekipa iz Danilovgrada povela je sjajnim golom Nikole Karaklajića u 44. minutu. Izjednačio je autogolom Nikola Kumburović u 82, a deveti trijumf Iskri donio je Milan Đurišić u 89. minutu iz jedanaesterca.

U drugom odigranom meču dana, Rudar i Zeta igrali su u Pljevljima 1:1.

Domaćin je poveo autogolom Alfona Denisa Sopa u šestom minutu. Izjednačio je i postavio konačan rezultat, šest minuta kasnije, Aleks Jamoa.

Duel Grblja i Budućnosti u Radanovićima odgođen je zbog kiše i lošeg terena.

U 15 sati počeće meč između OFK Titograda i Petrovca u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Parovi 15. kola

Subota 

OFK TITOGRAD – PETROVAC 1:0 (meč počeo u 15 sati)

Vojin Pavlović 4.

RUDAR – ZETA 1:1 – kraj

Alfon Denis Sopo (autogol) 6 – Aleks Jamoa 12.

ISKRA – PODGORICA 2:1 – kraj

Nikola Karaklajić 44, Milan Đurišić (penal) 90+3 – Nikola Kumburović (autogol) 82.

GRBALJ – BUDUĆNOST (odloženo)

Nedjelja

SUTJESKA – KOM (13 sati, TV)

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Akcija Željeznice Crne Gore: Sjutra predaja dokumentacije za besplatne godišnje karte

Novi red vožnje vozova

Crnogorski studenti dokumentaciju za besplatne godišnje karte, koje poklanja Željeznički prevoz (ŽPCG), mogu predati sjutra, od osam do 14 sati, saopšteno je iz te kompanije, prenosi portal RTCG.

Odbor direktora ŽPCG donio je odluku da pokloni 30 besplatnih godišnjih karata za crnogorske studente, povodom 13. novembra – Njegoševog dana.

Iz ŽPCG su rekli da će besplatne godišnje karte, koje se mogu koristiti za neograničen broj putovanja na svim relacijama u Crnoj Gori, važiti od 1. decembra ove do 1. decembra naredne godine.

“Kako bi iskoristili tu mogućnost, zanteresovani studenti treba da predaju važeće uvjerenje o studiranju i kopiju lične karte na arhivu ŽPCG, na adresi Trg Golootočkih žrtava br. 13 u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će besplatne godišnje karte biti dodijeljene za 30 studenata koji prvi predaju zahtjeve.

“Zadovoljstvo nam je da na taj način kao društveno odgovorna kompanija koja nudi usluge javnog prevoza, doprinesemo mobilnosti i edukaciji mladih ljudi i podstaknemo ih da koriste usluge naše kompanije”, kazali su iz ŽPCG.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

Nadoknada može da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori. U tom slučaju bi lice koje zastupa mjesnu zajednicu imalo primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad. Sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica Opštine Danilovgrad bi na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je manje od 10 % nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa. Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo, naveo je Iković.

Iković je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24:00 sata. Ovo treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji.

Iković je ponovio da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu. Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi.

Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju, naveo je Iković..

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije