Naslovna - Novosti - Društvo - AGP: “Biće prijavljeni svi koji se ne pridržavaju komunalnog reda”

AGP: “Biće prijavljeni svi koji se ne pridržavaju komunalnog reda”

Autonomni građanski pokret je danas u okviru svojih aktivnosti imao ekološku intervenciju u Spužu.

Naime, kako stoji u sapštenju AGP-a, danas je u krugu magacina privrednog društva Higijena DOO, Podgorica, koje se nalazi u prostoru nekadašnjeg komplekasa 13. Jul u Spužu, na udaljenosti 300m od osnovne škole,  neodgovorni nepoznati pojedinac zapalio dvije gomile sa otpadom koji je sadržao i plastične supstance, koje su  veoma oštrog i neprijatnog mirisa.

Po uočavanju dima, obratio nam se nezadovoljni mještanin sa molbom da reagujemo. Pozvali smo Vatrogasnu službu iz Danilovgada, koja je brzom intervencijom ugasila obje vatre. Na teren je po našem pozivu u toku gašenja stigao i ekološki inspektor koji je  konstatovao stanje i u daljem inspekcijskom nadzoru naložio privrednom društvu HIGIJENA DOO da sanira nastalu štetu na zemlji,  te da na propisan način ukloni sav otpadni materijal koji se nalazi na prostoru u krugu  magacina i pored ograde koja se nalazi u njihovoj nadležnosti, i najavio da ako se ne postupi po istom nalogu inspekcija će kazniti preduzeće. – stoji u saopštenju ove nevladine organizacije.

Iz AGP-a su na veli da saradnja mještana, lokalnih aktivista  i inspekcija može da da rezultat u zaštiti životne sredine i očuvanju čistog vazduha na koji svi imamo pravo.

“Kao i što smo najavili, sada to i potvrđujemo,  svim privrednim društvima koja se ne pridržavaju komunalnog reda i ekoloških standarda u naseljima oko Spuža  podnijeti ćemo prijave!” – kategorični su u AGP-u

Apelujemo na sve privrednike da krenu konačno da postupaju u skladu sa zakonom, te prestanu da zagađuju životnu sredinu i da na propisan način počnu da odlažu komunalni i građevinski otpad.

Zdrava životna sredina  i komunalni red i i čistoća nemaju alternativu.

Takođe pogledajte

Poruke sa VI sjednice OO DPS Danilovgrad

Opštinski odbor DPS Danilovgrad, dao je punu podršku državnom vrhu i rukovodstvu partije da istraje …

Petak u Allati

 

Оставите одговор

%d bloggers like this: