Percepcija koronavirusa (bolesti COVID-19) u svijetu drastično se promijenila otkad je Svjetska zdravstvena organizacija  proglasila globalnu pandemiju.

Uložili smo mnogo truda kako bismo pronašli rješenja koja će smanjiti utIcaj cjelokupne situacije na našu zajednicu. Javnosti smo predstavili nekoliko najvažnijih inicijativa i programa među kojima je i fond od 250 miliona dolara za pomoć domaćinima koji su suočeni s otkazivanjem rezervacija smještaja zbog bolesti COVID-19, navode iz AIRBNB-a.

Kako bi rezervacija ispunjavala kriterije propisane  Uslovima otkazivanja zbog vanrednih okolnosti, mora se raditi o rezervaciji smještaja koja je ugovorena najkasnije 14. marta i mora imati datum početka u razdoblju od 14. marta do 31. maja 2020.

Svjesni smo da je situacija i dalje neizvjesna za rezervacije ugovorene najkasnije 14. marta s datumom dolaska nakon 31. maja.

Možda se pitate zašto je 14. mart važan datum. Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju, na taj smo datum objavili koje su sve situacije u vezi s bolesti COVID-19 obuhvaćene našim Uslovima otkazivanja zbog vanrednih okolnosti, navode  iz ovog giganta.

Svjesni smo da se puno ljudi trenutno suočava s ozbiljnim problemima i dajemo sve od sebe kako bismo vam pomogli. Finansijsku pomoć u iznosu od 250 miliona dolara u cijelosti će osigurati Airbnb bez ikakvih troškova za gosta i nadamo se da ćete je doživjeti kao znak zalaganja za naše domaćine, zaključuju u AIRBNB-u.

Detaljnije informacije o uslovima otkazivanja pročitajte ovdje.