Mapirajmo ljepote Danilovgrada 

Pozivamo vas da date svoj doprinos mapiranju prirodnih i kulturnih ljepota opštine Danilovgrad.

Imamo cijelu godinu da se pripremimo za narednu turističku sezonu ali i da ostatku Crne Gore predstavimo skrovita i prelijepa mjesta naše Opštine.

Platforma DG-Net

 

Na platformi DG-Net, koja se nalazi na adresi www.dgnet.volimdanilovgrad.me, posjetioci imaju priliku upoznati se sa planinskim i biciklističkim stazama, plažama na rijeci Zeti, biljnim i životinjskim svijetom Parka prirode kao i danilovgradskih planina ali i turističkom i ugostiteljskom ponudom Danilovgrada.

U budućnosti ćemo omogućiti ponude vodiča i na taj način direktno doprinijeti  lokalnoj ekonomiji putem pružanja usluga turističkih vodiča.

 

Neke od dodatih lokacija

Ukoliko ste ljubitelj prirode, planinar, izviđač ili vlasnik ugostiteljskih i turističkih objekata pozivamo vas da doprinesete mapiranju prirodnih i kulturnih ljepota opštine Danilovgrad.

Vjerujemo da ćemo na ovaj način, svi zajedno, u najboljem svjetlu predstaviti ono što Danilovgrad ima. Kroz DG-Net svi zajedno možemo doprinijeti jačanju lokalne ekonomije i promocije Parka prirode dolina rijeke Zete.

Forma za dodavanje lokacije je jako jednostavna, dovoljno je da dodate kratak opis mjesta i njegovu lokaciju, par fotografija i naravno ime autora fotografija. Ostalo je na nama! Forma se nalazi na sledećem linku – KLIKOM OVDJE

Mapirajmo ljepote Danilovgrada

 


DG- NET je digitalni i terenski servis kreiran sa ciljem uspostavljanja ekološkog-turističkog servisa koji će spajanjem različitih krajeva grada preko pješačkih staza imati za cilj promociju prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti opštine Danilovgrad.

Željelji smo ukazati na moguće načine zelenog održivog modela turističke ponude  grada i načine doprinosa omladine razvoju grada. Kao finalni produkt se dobio servis osmišljen i realizovan od strane mladih  a koji se može preslikati na ostale gradove u Crnoj Gori.

Baza biljnog i životinjskog svijeta se kontantno dopunjava. Ukoliko želite doprinijeti markaciji i ažuriranju pješačkih, biciklističkih ali i ostali staza i ljepota naše opštine budite slobodni pisati na info@volimdanilovgrad.me ili putem forme na LINKU.

Kroz sprovođenje aktivnosti DG-Net-a se ukazuje na raznolikost biodiverziteta područja opštine Danilovgrad,  značaja njihovog očuvanja, uz stvaranje online baze raznolikosti biodiverziteta koji se može koristiti od strane građana kao ponuda Eko – digitalnog servisa, od strane institucija i naučne zajednice za utvrđivanje stanja biodiverziteta koje se može koristiti kao pokazatelj opšteg stanja životne sredine.

Radi potpune transparentnosti želimo Vas upoznati da se prva faza projekta DG-net realizovala uz podršku Fond za aktivno gradjanstvo i U.S. Embassy Podgorica kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva”.

Prvu fazu projekta sproveli su NVO “9. Decembar” uz podršku portala Volim Danilovgrad i podrazumijevala je, između ostalog, razvoj platforme DG-Net kao i markiranje staze na brdu Taraš.

Prva faza je trajala 6 mjeseci i završena je

#USpartnerMNE #SADzaAktivneGradjane #USforActiveCitizens#ekologija #danilovgrad