U ulici Vlajka Đuranovića na nekoliko mjesta nedostaju usporivači brzine zbog čega nerijetko dolazi do prebrze vožnje a pješaci bivaju ugroženi.


Mještani jedne od najprometnijih ulica u Danilovgradu od nadležnih traže pomoć u rješavanju problema dok ne dodje do fatalnog ishoda.

Zabilježeni su slučajevi da vozila u popodnevnim i noćnim časovima često voze iznad ograničenja. Na svu sreću do sada nije bilo povrijeđenih pješaka i djece. Naši sugradjani su sa pravom zabrinuti za svoju bezbjednost te apeluju na nadležne da riješe problem.
Pogled na ulicu Vlajka Đuranovića

Zamolio bih Vas da pokrenete peticiju, da se izgradi na par mesta takozvani ležeći policajac, kao što je to nedavno urađeno u ulici u kojoj je zgrada Opštine. Neko nedužan će da strada ili bude povređen, rekao je za naš portal stanar zgrade u ulici Vlajka Đuranovića.

Nikola Dragaš, Auto škola AS Team

Direktor Auto škole AS Team, Nikola Dragaš za naš portal je naveo da su prinudni usporivači brzine, poznatiji kao ležeci policajci, namijenjeni  povećanju bezbjednosti saobraćaja na mjestima koja zahtijevaju usporen saobraćaj.

Obično se postavljaju u blizini škola, vrtića, bolnica i drugim mjestima gdje okruženje ili situacije zahtijevaju usporavanje kretanja vozila. Postavljaju se na kolovozu, sa ugrađenim reflektujućim trakama, kako bi se povećala njihova vidljivost tokom noći ali i tokom vožnje po lošim uslovima.

Dragaš, koji je ujedno i Inženjer saobraćaja, je naveo da isti moraju biti postavljeni tako da omogućavaju bezbjedan prelazak, da su dugotrajni i otporni na različite vremenske prilike. Motiv postavljanja je usporavanje kretanja vozila u ulicama u kojim ima mnogo pješaka, djece, a mogu se postavljati i na mjestima gdje se sporedne ulice spajaju sa ulicama koje imaju pravo prvenstva, kako bi se spriječilo izlijetanje vozila na takve ulice.