Autorsko veče Marka Špadijera

Autorsko veče Marka Špadijera

Autorsko veče Marka Špadijera povodom objavljivanja romana Bibliotekar. Na večeri govore Branislav Miko Stanišić, Marijan Mašo Miljić, Borislav Jovanović i autor. Medijator večeri je Žarko Mališić dok je domaćin večeri Branislav Đuranović predsjednik Opštine Danilovgrad. Sala Skupštine Opštine Danilovgrad četvrtak, 10. maj 2018. u 19 h.

BIBLIOTEKAR je fragmentarna slika Cetinja s’ kraja šezdesetih i poþetka sedamdesetih godina prošlog vijeka, data kroz autobiografske literarne zapise bibliotekara. Nekadašnji crnogorski prijestoni grad zarobljen je istorijom, a njegovi stanovnici razapeti između uzora iz legende i svakodnevice žive u zatvorenom svijetu sa svojim ožiljcima i uvjerenjima, nemoćni da pobjegnu od sudbine. Cetinjski zapisi su dokumenat stanja svijesti u jednom od prelomnih perioda novije crnogorske istorije čije zaplete cetinjski duh čini više humornim nego dramatičnim.
Dokumenat stanja svijesti u jednom od prelomnih perioda novije crnogorske istorije þije zaplete cetinjski duh þini više humornim nego dramatiþnim.

Marko Špadijer, autor romana Bibliotekar, cetinjski zapisi, je publicista. Rođen je na Cetinju 1938. godine. Diplomirao je opštu književnost na Univerzitetu u Beogradu. Radio je kao bibliotekar, urednik novina i časopisa i bio crnogorski partijski i državni funkcioner. Objavio je veiliki broj tekstova i nekoliko monografskih publikacija.

Takođe pogledajte

Otvorena izložba likovnih radova učenika u okviru projekta ,,Kreativno je bitno”

U Centru za kulturu Danilovgrad, u okviru projekta “Kreativno je bitno”, večeras je svečano otvorena …

SJEĆANJE NA MILANA DUGA KRIVOKAPIĆA

Omaž Milanu Dugu Krivokapiću kojim je obilježeno 11 godina od smrti pjesnika, novinara-hroničara nikšićke svakodnevice, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: