Naslovna - Kultura - Autorsko veče Marka Špadijera
Autorsko veče Marka Špadijera

Autorsko veče Marka Špadijera

Autorsko veče Marka Špadijera povodom objavljivanja romana Bibliotekar. Na večeri govore Branislav Miko Stanišić, Marijan Mašo Miljić, Borislav Jovanović i autor. Medijator večeri je Žarko Mališić dok je domaćin večeri Branislav Đuranović predsjednik Opštine Danilovgrad. Sala Skupštine Opštine Danilovgrad četvrtak, 10. maj 2018. u 19 h.

BIBLIOTEKAR je fragmentarna slika Cetinja s’ kraja šezdesetih i poþetka sedamdesetih godina prošlog vijeka, data kroz autobiografske literarne zapise bibliotekara. Nekadašnji crnogorski prijestoni grad zarobljen je istorijom, a njegovi stanovnici razapeti između uzora iz legende i svakodnevice žive u zatvorenom svijetu sa svojim ožiljcima i uvjerenjima, nemoćni da pobjegnu od sudbine. Cetinjski zapisi su dokumenat stanja svijesti u jednom od prelomnih perioda novije crnogorske istorije čije zaplete cetinjski duh čini više humornim nego dramatičnim.
Dokumenat stanja svijesti u jednom od prelomnih perioda novije crnogorske istorije þije zaplete cetinjski duh þini više humornim nego dramatiþnim.

Marko Špadijer, autor romana Bibliotekar, cetinjski zapisi, je publicista. Rođen je na Cetinju 1938. godine. Diplomirao je opštu književnost na Univerzitetu u Beogradu. Radio je kao bibliotekar, urednik novina i časopisa i bio crnogorski partijski i državni funkcioner. Objavio je veiliki broj tekstova i nekoliko monografskih publikacija.

Takođe pogledajte

Promocija knjige Iković S. Veljka: "Dani pozni"

Promocija knjige Iković S. Veljka: “Dani pozni”

U organizaciji Centra za kulturu Danilovgrad u četvrtak 26. septembra održaće se promocija knjige autora …

PODGORICA: Veče za Grua

U subotu u 21:00 u podgoričkom “Alternatinvniom kultrurnom centru PG” održaće se hip hop veče …

Оставите одговор

%d bloggers like this: