Na strelištu Giljevo Polje u Rožajama  6. jula 2019 godine održan je Grand Prix “Rožaje 2019“ u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru Grand Prix “Rožaje 2019“ održano je i opštinsko takmičenje lovaca LD „Hajla“ iz Rožaja u istim disciplinama.

Suorganizator takmičenja bilo je Lovačko društvo „Hajla“ iz Rožaja.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković  koji je istakao da je vidan napredak rada na upravljanju lovištem “Rožaje” i gazdovanju sa divljači u njemu od strane LD „Hajla“ iz Rožaja, korisnika lovišta i domaćina ovog takmičenja. Da treba konstantno raditi na zaštiti divljači i prirodnih resursa i dodao da će u skorije vrijeme u Rožajama početi izgradnja lovačkog doma. Predsjednik je istakao je da se po prvi put u Rožajama organizuju takmičenja u streljaštvu i da je  lokacija strelišta u Giljevom Polju maksimalno uslovna za sve streljačke discipline te da će se na njemu i narednih godina odvijati kako državna  tako i međunarodna takmičenja. Takmičarima je predsjednik poželio dobro druženje i dobar takmičarski uspjeh.

Na Grand Prix Rožaje 2019 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dragović Boris (DOO Danilovgrad), drugo Tadić Blažo (LU Bajo Pivljanin), treće Dzogaz Aleksandar (LD Pljevlja), četvrto Marković Nikola (LD Cetinje) i peto Taduć Dragan (LD Bajo Pivljanin).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II  na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Peković Branko (LO Dr Zoran Kesler), drugo Vuković Goran (LD Bajo Pivljanin), treće Stanišić Borko (LD Milorad Bulatović), četvrto Camić Albin (LD Hajla) i peto Marić Vuko (LU Pljevlja).

Kod veterana najbolji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Dragović Boris (DOO Danilovgrad), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Peković Branko (LO Dr Zoran Kesler),  četvrto Džogaz Aaleksandar (LD Pljevlja) i peto Rončević Svetozar (LD Dr Zoran Kesler).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica).

Na opštinskom takmičenju Rožaje 2019 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Camić Albin, drugo Camić Erko, treće Murić Etem, četvrto Husović Dzemal i peto Murić Fahrudin.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Camić Jasmin, drugo Murić Etem, treće Ademagić Mehmed, ćetvrto Camić Erko.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje. Nakon takmičenja domaćin je organizovao ručak za sve učesnike.

REZULTATI Grand Prix Rožaje 2019