Connect with us

Društvo

Centar za socijalni rad Danilovgrad: Od ponedeljka prijave za dječji dodatak djece do 18 godina

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


JU Centar za socijalni rad za Opštinu Danilovgrad, obavještava građane da će prijava za dječiji dodatak djece do 18 godina početi u ponedjeljak 4. jula 2022. godine. Podnošenje zahtjeva će se obavljati svakog radnog dana u periodu od 08-18 h shodno jasno utvrđenom rasporedu na osnovu slova kojim počinje prezime:

Za prijavu je potrebno da roditelj/staratelj u Centru da na uvid svoju ličnu kartu i jedinstvene matične brojeve (JMB) djeteta/djece odnosno članova porodice. Dalji postupak priznavanja i prestanka prava je kroz lnformacioni sistem (e-Socijalni karton) automatizovan.

Primjena prava počinje od 1. oktobra, a prva isplata je sredinom novembra 2022.god.

U slučaju da roditelji djeteta ne žive zajedno (razvedeni, razdvojeni), potrebno je da roditelj kome je dijete povjereno na staranje, Centru dostavi dokaz o ovome (odluka suda), obzirom da će dodatak biti isplacen na adresu prebivališta djeteta, odnosno roditelju kome je dijete povjereno na staranje.

Za djecu koja su ostvarila pravo na dodatak za djecu do šest godina, pravo na dodatak do 18. godina biće dodijeljeno do 18-te godine po službenoj dužnosti, pa nije potrebno da roditelji ove djece dolaze u Centar i podnose zahtjev.

Rješenja o pravu na dodatak do 18 godina biće im uručena na kućnu adresu tokom oktobra i novembra.
Za djecu kojoj je pravo na DD do 6 godina već prestalo ili će prestati do 31. avgusta 2022.god., potrebno je u Centru podnijeti zahtjev za dodatak za djecu do 18 godina.

Dodatak u iznosu od 30 eura po djetetu se isplaćuje putem Pošte Crne Gore na adresu prebivališta djeteta.
Pozivamo roditelje i staratelje da u međuvremenu kod Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ukoliko je potrebno, ažuriraju adresu prebivališta, kako bi dodatak za dijecu bio isplaćen pravovremeno i na tačnu adresu.

Pravo na dodatak za djecu može ostvariti do petoro djece u porodici, izuzev u slucaju blizanaca ili kada djete iz porodice dodatak za djecu ostvaruje po osnovu prava na ličnu invalidninu ili dodatak za njegu i pomoć.

Napomena: Korisnici materijalnih davanja (materijalno obezbjedenje, dodatak za njegu i pomoc, licna invalidnina, djeca bez roditeljskog staranja) vec ostvaruju pravo na dodatak za djecu, niije potrebno da dolaze u Centar i podnose nove zahtjeve.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije