Pravo na socijalno stanovanje

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković uputio je, u ime SNP-a i svoje lično ime, povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad i Dana oslobođenja grada, čestitke svim građanima Danilovgrada.

„Danilovgrad kao centar bjelopavlićke doline zaslužuje da bude bolje mjesto za život svih njegovih građana. Za to ima sve predispozicije s obzirom na prirodna bogatstva kojima je okružen. Iz tog razloga, obaveza je lokalne uprave da nađe odgovore na brojne izazove. Dakle, na znalački način valorizovati prirodne resurse i učiniti ih privlačnim za investicije kako bi se ojačala ekonomija i razvilo preduzetništvo. U to ime, svim građanima Danilovgrada želim srećnu i prosperitetnu budućnost, na dobro svih njegovih građana a samim tim i Crne Gore kao zajedničke kuće“, stoji u čestitki predsjenika SNP.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, čestitao jegrađanima Danilovgrada 9. decembar, Dan opštine.

“Danas, kada Opština Danilovgrad obilježava jubilej 150 godina postojanja, i 75 godina oslobođenja, imamo dužnost da pamćenjem odamo počast onima koji su dali doprinos u borbi protiv fašizma”, navodi Bečić.

Dodaje da se u Danilovgradu danas ne živi ni približno dobro koliko bi moglo.

“Uprkos velikom poljoprivrednom i industrijskom potencijalu, povoljnom geografskom položaju, vjerskom turizmu, bogatom kulturno-istorijskom nasleđu, kao i mnogim drugim potencijalima koji nijesu iskorišćeni, u Danilovgradu se danas ne živi ni približno dobro koliko bi moglo, a u prilog tome govori i činjenica da većina mladih ljudi ne vidi svoju budućnost u ovom gradu. Sa željom da uskoro dođu dani ekonomskog napretka, prosperiteta, ravnopravnosti i povećanja kvaliteta života svih građana Danilovgrada, još jedanput vam čestitam 9. decembar, Dan opštine”, navodi se u čestitki.

Abazović: Danilovgrad da sačuva prirodna bogatstva i dodatno razvije turizam

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, čestitao je danas predsjednici Opštine, Skupštini opštine, predsjedniku Skupštine opštine i građanima Danilovgrada 9. decembar, Dan opštine i poručio da taj grad svojim prirodnim resursima predstavlja pravo bogatstvo Crne Gore.

“Opština je i do sada uspijevala mnoštvo resursa da iskoristi i donekle poboljša svoj razvoj i kvalitet života njenih građana. Međutim, izazov i dalje ostaju mnoge stvari u narednom periodu. Imperativ razvoja Danilovgrada ostaju mnogi razvojni projekti, prije svega infrastrukturni”, kaže Abazović.

Abazović naglašava i probleme ekološke prirode koji, kako kaže, usljed razvoja privrede grada postaju sve veći problem.

“Stoga, Opština mora naći pravu mjeru i zaustaviti uništavanje i devastaciju najvećeg bogatstva – prirode Danilovgrada”, kaže Abazović.

On je istakao i da Danilovgrad mora dodatno  valorizovati svoje turističke potencijale  jer i u tome ostaje veliki prostor za razvoj grada.

“Sa željom da svaki naredni Dan opštine bude u još većem povodu za slavlje svim građanima čestitam Dan opštine Danilovgrad“, zaključuje se u čestitki predsjednika URE.