Connect with us

Društvo

Zatvorena manifestacija Rijekom Zetom: Danilovgrad je sinoć bio pun! Amadeus bend oduševio posjetioce

Nakon četiri dana izuzetno bogatog programa koji je obalu rijeke Zete, ali i mnoge druge lokalitete u opštini Danilovgrad učinio centrima dobrog provoda, ovogodišnje izdanje manifestacije “Rijekom Zetom” završeno je cjelodnevnim takmičenjima u više discpilnina na vodi.

Kao velika završnica pripremljen je bogat muzički program koji je okupio mnogobrojnu publiku kako mještana, tako i gostiju iz drugih opština, ali i regiona. Manifestacija se i ove godine organizovala pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, a u organizaciji Turističke organizacije Danilovgrad i Centra za kulturu Danilovgrad. Zlatni sponzor manifestijacije bio je Meridianbet.

Muzički program je sinoć bio izuzetno bogat i žanrovski šarenolik, te se za sve goste i mještane koji su odlučili da isprate posljednje veče ove tradicionalne manifestacije u muzičkom smislu moglo pronaći nešto u čemu bi uživali i uz šta bi se mogli dobro provesti. Kako bi pokazali kakvim muzičkim talentima raspolaže Danilovgrad, u prvom dijelu programa su nastupili lokalni izvođači, istaknuti gitarista i pjevač Saša Stojanović, mlada muzička nada Mila Nikić i perspektivni bend Na brzaka, koji su pokazali da briljiraju u žanrovima i stilovima koji čine njihove repertoare. Zvijezde večeri su bili članovi legendarnog Amadeus benda, koji hitove stvaraju još od 1997. godine.

“Recept našeg trajanja je ljubav. Ljubav nas članova koji se volimo između sebe i to je osnova našeg uspjeha. Materijalno smo ostavili sa strane, najznačajnije je ono što imamo ja, Džaja i Boki, ali i Igor i Stefan koji su sada sa nama, a morali smo se oprostiti od bubnjara Tokana koji je nažalost preminuo, Uspijevamo samo zato što se volimo,” otkrio je klavijaturista Amadeus benda, Aleksandar Stanimirović.

Takvu ljubav kakvu gaje i prema muzici koju izvede prenijeli su i na mnogobrojnu publiku u Danilovgradu, koju su oduševili hitovima “Moja zemlja”, “Znam”, “Kupi me” “Lažu te” i mnogi drugi koji su obilježili četvrt vijeka karijere Amadeus benda. Osim sjajne energije izvođača senzacionalnom nastupu su doprinijeli i pirotehnički efekti i spektakularni vatromet kojim je otvoren koncert.

I sami članovi benda su izrazlili zadovoljstvo što su ponovo imali priliku da nastupaju u Danilovgradu, te su se zahvalili organizatorima na pozivu.

“U Danilovgradu smo bili još davno. Drago nam je da smo se vratili u Crnu Goru zahvaljujući dobrim ljudima iz Opštine Danilovgrad, Opštine Kolašin, Opštine Tivat, Pljevlja, to su sve mjesta gdje smo ovog ljeta nastupali. Mi ćemo uvijek doći na njihov poziv jer vidimo da je sve lijepo i kako treba, a mi se uvijek potrudimo da naši nastupi budu dobra žurka, da se svi dobro osjećamo, da tu energiju koju imamo razmjenimo sa publikom i da se poslije koncerta ljepše osjećamo i da nam bude mnogo ljepše,” ispričao je slavni klavijaturista.

Sinoć je takvu dobru energiju svakako osjetila i danilovgradska publika, prisutni su uglas pjevali i plesali uz sve starije, ali i novije hitove čuvenog Amadeus benda, te je manifestacija “Rijekom Zetom” završena na pravi način i ostavila mnogobrojne posjetioce nestrpljivim u iščekivanju novih manifestacija kojima će Danilovgrad ponovo pokazati da ima pun potencijal da postane turistički centar sa bogatom prirodnom i kulturnom ponudom.

“Već nekoliko mjeseci su popunjeni kapaciteti kako u hotelskom, tako i u privatnom smještaju u opštini Danilovgrad. Svakako ćemo raditi na ostvarivanju svakog mogućeg potencijala koji ima naš grad, bilo da je u pitanju manastir Ostrog i vjerski turizam ili razvijanje turističkih i ugostiteljskih, glamping naselja uz samu rijeku Zetu,” saopštio je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Društvo

JU Centar za kulturu Danilovgrad predstavlja: Podcast koji će promijeniti način na koji razmišljate o svom postojanju!

Centar za kulturu Danilovgrad sa ponosom najavljuje lansiranje svog najnovijeg projekta — podcasta pod nazivom “CREDO – Moje uvjerenje”. Ovaj inovativni podcast nas provodi kroz duboke razgovore sa raznolikim intelektualcima, istražujući temeljna pitanja ljudskog postojanja  podstičući nas da razmislimo o sopstvenim uvjerenjima.

 

“CREDO – Moje uvjerenje” nije običan podcast. On je poziv na putovanje unutar sopstvenih misli, kroz dijaloge sa istaknutim misliocima iz različitih sfera društva. Kroz raznolike perspektive i duboke analize, ovaj podcast će vas inspirisati da istražite smisao života, temelje vašeg postojanja i fundamentalna pitanja koja oblikuju našu egzistenciju.

U premijernoj epizodi ugostili su profesora dr Borisa Brajovića sa kojim istražuju put ka samospoznaji.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije