Connect with us

Društvo

Zatvorena manifestacija Rijekom Zetom: Danilovgrad je sinoć bio pun! Amadeus bend oduševio posjetioce

Nakon četiri dana izuzetno bogatog programa koji je obalu rijeke Zete, ali i mnoge druge lokalitete u opštini Danilovgrad učinio centrima dobrog provoda, ovogodišnje izdanje manifestacije “Rijekom Zetom” završeno je cjelodnevnim takmičenjima u više discpilnina na vodi.

Kao velika završnica pripremljen je bogat muzički program koji je okupio mnogobrojnu publiku kako mještana, tako i gostiju iz drugih opština, ali i regiona. Manifestacija se i ove godine organizovala pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, a u organizaciji Turističke organizacije Danilovgrad i Centra za kulturu Danilovgrad. Zlatni sponzor manifestijacije bio je Meridianbet.

Muzički program je sinoć bio izuzetno bogat i žanrovski šarenolik, te se za sve goste i mještane koji su odlučili da isprate posljednje veče ove tradicionalne manifestacije u muzičkom smislu moglo pronaći nešto u čemu bi uživali i uz šta bi se mogli dobro provesti. Kako bi pokazali kakvim muzičkim talentima raspolaže Danilovgrad, u prvom dijelu programa su nastupili lokalni izvođači, istaknuti gitarista i pjevač Saša Stojanović, mlada muzička nada Mila Nikić i perspektivni bend Na brzaka, koji su pokazali da briljiraju u žanrovima i stilovima koji čine njihove repertoare. Zvijezde večeri su bili članovi legendarnog Amadeus benda, koji hitove stvaraju još od 1997. godine.

“Recept našeg trajanja je ljubav. Ljubav nas članova koji se volimo između sebe i to je osnova našeg uspjeha. Materijalno smo ostavili sa strane, najznačajnije je ono što imamo ja, Džaja i Boki, ali i Igor i Stefan koji su sada sa nama, a morali smo se oprostiti od bubnjara Tokana koji je nažalost preminuo, Uspijevamo samo zato što se volimo,” otkrio je klavijaturista Amadeus benda, Aleksandar Stanimirović.

Takvu ljubav kakvu gaje i prema muzici koju izvede prenijeli su i na mnogobrojnu publiku u Danilovgradu, koju su oduševili hitovima “Moja zemlja”, “Znam”, “Kupi me” “Lažu te” i mnogi drugi koji su obilježili četvrt vijeka karijere Amadeus benda. Osim sjajne energije izvođača senzacionalnom nastupu su doprinijeli i pirotehnički efekti i spektakularni vatromet kojim je otvoren koncert.

I sami članovi benda su izrazlili zadovoljstvo što su ponovo imali priliku da nastupaju u Danilovgradu, te su se zahvalili organizatorima na pozivu.

“U Danilovgradu smo bili još davno. Drago nam je da smo se vratili u Crnu Goru zahvaljujući dobrim ljudima iz Opštine Danilovgrad, Opštine Kolašin, Opštine Tivat, Pljevlja, to su sve mjesta gdje smo ovog ljeta nastupali. Mi ćemo uvijek doći na njihov poziv jer vidimo da je sve lijepo i kako treba, a mi se uvijek potrudimo da naši nastupi budu dobra žurka, da se svi dobro osjećamo, da tu energiju koju imamo razmjenimo sa publikom i da se poslije koncerta ljepše osjećamo i da nam bude mnogo ljepše,” ispričao je slavni klavijaturista.

Sinoć je takvu dobru energiju svakako osjetila i danilovgradska publika, prisutni su uglas pjevali i plesali uz sve starije, ali i novije hitove čuvenog Amadeus benda, te je manifestacija “Rijekom Zetom” završena na pravi način i ostavila mnogobrojne posjetioce nestrpljivim u iščekivanju novih manifestacija kojima će Danilovgrad ponovo pokazati da ima pun potencijal da postane turistički centar sa bogatom prirodnom i kulturnom ponudom.

“Već nekoliko mjeseci su popunjeni kapaciteti kako u hotelskom, tako i u privatnom smještaju u opštini Danilovgrad. Svakako ćemo raditi na ostvarivanju svakog mogućeg potencijala koji ima naš grad, bilo da je u pitanju manastir Ostrog i vjerski turizam ili razvijanje turističkih i ugostiteljskih, glamping naselja uz samu rijeku Zetu,” saopštio je predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović.

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije