Naslovna - Novosti - Društvo - Danilovgradski proizvođači na sajmu “Najbolje iz Crne Gore” u Delti.

Danilovgradski proizvođači na sajmu “Najbolje iz Crne Gore” u Delti.

Proizvođači iz Danilovgrada predstavili su se uz pomoć lokalne uprave na sajmu “Najbolje iz Crne Gore” u Delti.

Sajam je počeo u petak, a trajaće još sjutra. Na tradicionalnoj, poljoprivrednoj, manifestaciji “Najbolje iz Crne Gore“ učestvuju proizvođači: vina, maslina i maslinovog ulje, meda, pršuta, voća i povrća, ljekovitog bilja, organskih proizvoda…

“Sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu i idealna je prilika da u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji proizvoda.

Ove godine na sajmu će organizovano učestvovati proizvođači iz sljedećih opština: Bijelo Polje, Berane, Šavnik, Danilovgrad, Kotor, Budva, Bar, Mojkovac, Cetinje, GO Golubovci, Ulcinj, Podgorica.

Cilj sajma je da utičemo na svijest potrošača da kupuju što više domaće proizvode, a ovaj sajam je jedinstvena prilika da proizvode kupe direktno od proizvođača.

Tokom trodnevne manifestacije posjetioci će moći da probaju domaće proizvode, te da u neposrednom kontaktu saznaju i neke, možda zaboravljene, stare recepte.

Prethodnih godina posjetioci su imali priliku da probaju neobične proizvode: slatko od lubenice, sir od dunja, domaću steviju, domaću čokoladu iz Kotora kao i brojne druge neobične delicije. “Koliko je projekat ”Najbolje iz Crne Gore” uspješna priča najbolje govori podatak da manifestaciju posjeti oko 20.000 posjetilaca”, ističu organizatori.

Takođe pogledajte

martinići donje selo

Martinići Donje selo: Da li smo mi građani drugog reda?

Poslednje dvije godine, stanovništvo Pjeskova, upućuje na par gorućih problema koji muče njihovu lokalnu zajednicu. …

Danas intenzivnije padavine, evo kada će biti ljepše vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i …

Оставите одговор

%d bloggers like this: