Naslovna - Novosti - Društvo - Javna rasprava povodom Odluke o proglašenju Parka Prirode „Rijeka Zeta“

Javna rasprava povodom Odluke o proglašenju Parka Prirode „Rijeka Zeta“

OPŠTINA DANILOVGRAD

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine

U skladu sa Zakonom o zaštiti prirode (“Sl. list CG“, br. 54/16 i 18/19) i Odlukom o učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova (“Sl.list RCG-opštinski propisi“, br. 12/05), Predsjednica opštine Danilovgrad je Zaključkom broj 01-2559/1 od 18.10.2019. godine, utvrdila Nacrt Studije zaštite i uspostavljanja zaštićenog prirodnog dobra Dolina rijeke Zete i Nacrt Odluke o proglašenju Parka Prirode „Rijeka Zeta“, kojim navedene nacrte stavlja na javnu raspravu.

PROGRAM  JAVNE RASPRAVE

Povodom nacrta Studije zaštite i uspostavljanja zaštićenog prirodnog dobra Dolina rijeke Zete i Odluke o proglašenju Parka Prirode „Rijeka Zeta“, organizuje se javna rasprava, koja će trajati 22 dana, počev od 21.10.2019.godine, zaključno sa 11.11.2019.godine.

Predmetni nacrti će se objaviti na internet sajtu Opštine Danilovgrad www.danilovgrad.me i Glavnog grada Podgorica www.podgorica.me

Javni uvid u iste, može se izvršiti u prostorijama Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Danilovgrad u ul. Blaža Mrakovića bb u Danilovgradu i u prostorijama Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada Podgorica u ul. Vuka Karadžića 41, Podgorica.

Javne rasprave održaće se po sledećem rasporedu:

  1. Velika sala Skupštine opštine Danilovgrad, dana  21.10.2019. godine, sa početkom u 12,00 časova.
  2. OŠ „Njegoš“ u Spužu, dana 25.10.2019. godine, sa početkom u 18,00 časova.
  3. JU „Centar za kulturu“ Danilovgrad, dana 11.11.2019. godine, sa početkom u 12,00 časova.

Javni uvid i javne rasprave će sprovesti Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Danilovgrad i Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada Podgorica.

Primjedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se u pisanoj formi navedenim sekretarijatima na sledeće adrese: ul. Blaža Mrakovića bb Danilovgrad i ul. Vuka Karadžića 41, Podgorica, kao i na e-mail adrese: urbanizam.prostora@danilovgrad.me,  sekretarijat.planiranje.uredjenje@podgorica.me do isteka roka za javni uvid.

Navedeni sekretarijati, razmotriće primjedbe, predloge i sugestije učesnika javne rasprave, nakon čega će se sačiniti Izvještaj o spovedenoj javnoj raspravi.

 

POGLEDAJTE NACRT STUDIJE KLIKOM OVDJE

Takođe pogledajte

Ministarstvo prosvjete: U Danilovgradu planirano otvaranje istraživačkog centra za talente

Ministarstvo prosvjete najavilo je da će u Danilovgradu biti otvoren istraživački centar za talentovane učenike. …

Policijska akademija Danilovgrad postala korisnik granta u okviru JUFREX

Policijska akademija Danilovgrad prepoznata je kao respektabilan partner Evropske unije i Savjeta Evrope, te shodno …

Оставите одговор

%d bloggers like this: