Connect with us

Društvo

Danilovgradski srednjoškolci od skoro autobusom do škola u Podgorici

cropped shot of schoolgirl sitting at school bus with fasten seat belt

Do skoro su danilovgradski srednjoškolci, za razliku od đaka iz Podgorice koji pohađaju Gimnaziju “Petar I Petrović Njegoš”, do škole morali mijenjati makar dva prevoza, što je po lošem vremenu bilo iscrpljujuće, a za roditelje dodatan izdatak.

Ipak, od prethodne sedmice, učenici srednjih škola imaju mogućnost da, uz kupovinu dnevne ili mjesečne karte, putuju iz Danilovgrada do škole koju pohađaju u Podgorici. Nakon inicijative Savjeta roditelja srednjih škola u Podgorici, kako saznajemo, napravljen je dogovor sa Dan Tours Perović prevoznikom i školama, pa danilovgradski srednjoškolci imaju mogućnost iz Danilovgrada putovati do Ekonomske, Trgovinske, Medicinske, Građevinske, Hemijske, Elektro i Mašinske škole. Povratak za Danilovgrad je takođe organizovan nakon poslednjeg časa u školama.

Prevoz je organizovan za obje smjene sa polascima iz Danilovgrada u 06:10 časova za prvu smjenu odnosno 12:10 časova za drugu smjenu. U važećem cjenovniku se navodi da je cijena dnevne karte u jednom pravcu 1.20eura dok je za mjesečnu kartu potrebno izdvojiti 30 eura. Ono što je takođe važno istaći je da mjesečna karta važi za sve redovne linije Dan Tours-a.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije