Connect with us

Društvo

Direkcija javnih radova: REKONSTRUKCIJA „MIRKOVOG MOSTA“, TEČE PO PLANU

Objavljeno

dana

rekonstrukcija mosta danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač obišao radove na mostu ,,Radovan Pavićević“ u Danilovgradu

Opština Danilovgrad: Rekonstrukcija “Mirkovog mosta” teče po planu

 

Kako stoji u saopštenju na sajtu opštine Danilovgrad, direktor Direkcije javnih radova Crne Gore Almer Kalač obilazeći radove na mostu ,,Radovan Pavićević“ u Danilovgradu,  konstatovao je da se sve aktivnosti na rekonstrukciji ovog značajnog infrastrukturnog objekta odvijaju prema očekivanoj dinamici.

-Zahvaljujući dobrim vremenskim prilikama građevinsko preduzeće ,,Inter-most“ otvorilo je širok front radova tako da se može očekivati, nakon izlivanja betonske konstrukcije i postavljanja hidroizolacije, puštanje u saobraćaj jedne kolovozne trake i jedne pješačke staze od 1.do 5.oktobra. U međuvremenu obavljena ispitivanja temelja mosta pokazala su da treba izvršiti neke manje intervencije zbog sigurnosti i kvaliteta. Sada predstoji oblaganje kamenom betonskih djelova, a što se tiče samog mosta obje kolovozne trake biće asfaltirane do pomenutih datuma, a paralelno će biti nastavljeno sa preostalim radovima kako bi bio  ispoštovan krajnji rok završetka rekonstrukcije, a to je polovina novembra tekuće godine, rekao je Kalač i naglasio da je montiranje ,,bejlija“ umjesto provizorijuma koji je trebao da zamijeni glavni gradski most bilo dobro rješenje i da se za sada saobraćaj preko njega nesmetano odvija.

Građani se mole za razumijevanje i brigu o sopstvenoj bezbjednosti

Takođe, on je zamolio građane na razumijevanje i ujedno uputio apel da se ne izlažu opasnosti zbog svoje radoznalosti da se na licu mjesta uvjere kako se odvijaju radovi na mostu.

Apel vozačima koji koriste Bejli most!!!

Za predsjednicu opštine Danilovgrad Zoricu Kovačević glavni izvođač na ovom projektu će ispoštovati rok završetka veoma kompleksnih radova.

-Podrška Direkcije javnih radova ni ovoga puta nije izostala, a danas smo imali priliku da razgovaramo i o kapitalnom budžetu za narednu godinu kako bi naši zahtjevi prema Vladi naišli na razumijevanje ovog državnog subjekta. To se, prije svega, odnosi na buduću sanaciju ,,Martinićkog puta“ kao i asfaltiranje seoskih puteva. Posebno je važno da smo našli zajednički jezik oko saniranja klizišta u mjestu Šobajići na saobraćajnici koja povezuje manastire Ždrebaonik i Ostrog. Na tom planu uskoro očekujemo raspisivanje tendera za izvođača koji će obaviti
radove na toj lokaciji. – navela je Kovačević

Saobraćajni kolaps u Danilovgradu

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Sjutra se bira predsjednik opštine Danilovgrad

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Danas je na zvaničnom sajtu opštine Danilovgrad objavljena informacija da će se II sjednica SO Danilovgrad održati sjutra u velikoj sali Opštine Danilovgrad sa početkom u 14,00 časova.

Za dnevni red drugog zasijedanja Skupštine opštine Danilovgrad predložen je sledeći dnevni red sa četiri tačke.

U okviru prve tačke dnevnog reda razmatraće se predlog odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanje.

Druga tačka dnevnog reda je Predlog odluke o imenovanju predsjednika i članova Odbora za Statut i propise.

U okviru treće i četvrte tačke dnevnog reda razmatraće se predlozi za razrješenje predsjednika opštine Danilovgrad i izbor novog predsjednika opštine Danilovgrad.

Za Predsjednika opštine Danilovgrad, prema ranijim najavama, biće izabran Aleksandar Grgurović iz Evrope Sad.

Na sjednici koja je održana 30.11. za predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad izabran je Velimir Đoković iz DF-a.

Prema koalicionom sporazumu jedan od dva potpredsjednika opštine biće imenovan Duško Stjepović iz Demokrata.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nagradni konkurs za seoska domaćinstva

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je seoska domaćinstva da se do 9. decembra prijave na nagradni konkurs koji je taj Vladin resor raspisao u okviru kampanje Ruralno, održivo, domaćinski.

Objavljeno

dana

By

Close up of hunting tower in autumn forest

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ministarstvo je pozvalo seoska domaćinstva da se prijave na nagradni konkurs koji se realizuje u tri kategorije – najbolje seosko domaćinstvo, najbolja seoska domaćica i najbolji mladi seoski domaćin/ domaćica.

“Ukupan nagradni fond koji je opredijelilo Ministarstvo iznosi 10,5 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju kategorija najbolje seosko domaćinstvo, prva nagrada iznosi dvije hiljade eura, druga 1,5 hiljada EUR, a treća hiljadu eura.

“U toj kategoriji biramo seosko domaćinstvo koje je izgrađeno u tradicionalnom i autentičnom stilu i odslikava kulturu i istorijsko nasljeđe tog područja. Takođe, tu se pruža raznovrsna hrana, pića i napici iz pretežno sopstvene proizvodnje, kao i druge vrste dodatnih sadržaja i usluga“, objasnili su iz Ministarstva.

Kada je u pitanju kategorija najbolja seoska domaćica, prva nagrada iznosi 1,5 hiljada eura, druga hiljadu eura, a treća 500 eura.

U toj kategoriji se, kako je objašnjeno, bira žena/nositeljka aktivnosti, koja u seoskom domaćinstvu unapređuje kvalitet usluga i ponudu za goste radi njihovog odmora i rekreacije i priprema i poslužuje topla i hladna jela i napitke iz pretežno domaće proizvodnje.

Kada je u pitanju kategorija najbolji mladi seoski domaćin/domaćica, prva nagrada iznosi 1,5 hiljada eura, druga hiljadu eura, a treća 500 eura.

“U toj kategoriji nagrađujemo muškarca ili ženu nosioce aktivnosti do 40 godina, koji u seoskom domaćinstvu unapređuju kvalitet usluga i ponudu za goste radi njihovog odmora i rekreacije i vrše pripremu i posluživanje toplih i hladnih jela i napitaka pretežno iz domaće proizvodnje“, rekli su iz Ministarstva.

Za učešće na nagradnom konkursu potrebno je dostaviti određenu dokumentaciju, koja je detaljno navedena na sajtu Ministarstva.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti elektronskim putem na mejlove [email protected] i [email protected]

Ministarstvo zadržava pravo da nakon dostavljene dokumentacije izvrši provjeru kod nadležnog poreskog organa da li je učesnik konkursa izvršio elektronsku fiskalizaciju.

Konačnu odluku na nagradnom konkursu donijeće petočlani stručni žiri imenovan od resornog ministra.

O datumu i mjestu svečanog uručenja nagrada, učesnici i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

Iz Ministarstva su kazali da se savremeni turistički trendovi odlikuju sve većim usmjeravanjem ka ruralnim destinacijama, sve izraženijom personalizacijom, povećanim interesovanjem i značajnom tražnjom turista za nestandardnim turističkim proizvodima.

“Zbog toga je potrebno posvetiti mnogo više pažnje razvoju ruralnog turizma, koji čini jednu od važnijih komponenti razvoja turizma i integralnog i održivog razvoja sela i ruralnih područja”, zaključuje se u saopštenju.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Магла
06:5516:11 CET
Осећај: 8°C
Ветар: 3km/h NNW
Влажност: 90%
Притисак: 1022.01mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
13/10°C
15/9°C
15/10°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']