Naslovna - Novosti - Društvo - Direktorat: Očekuju se vremenske nepogode, građani da se pripreme

Direktorat: Očekuju se vremenske nepogode, građani da se pripreme

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavještava građane da se do kraja dana i tokom noći očekuju nestabilne vremenske prilike.

“Kao posljedica dejstva ciklona očekuje se buran razvoj olujno-grmljavinsko-gradonosnih oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne vremenske nepogode, jaku kišu-intenzivne pljuskove, jake grmljavinske procese i olujne vrtložne udare vjetra.

Potencijalno lokalno su moguće kratkotrajno obilnije padavine, obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujićnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu (talasasto do uzburkano more). Takođe se očekuje jak južni vjetar, naročito u južnom Jadranu-primorje, kao i u višim centralnim i sjevernim predjelima”, saopšteno je iz Direktorata.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je obavještenje o očekivanim nestabilnim vremenskim prilikama uputio svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja i poziva građane da svoje aktivnosti prilagode novonastaloj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu tako i na moru.

Takođe pogledajte

Zbrka se nastavlja: Pobjednici još nisu dobili nagrade

Članovi sastava Eastock i Sestra koji su osvojili prva dva mjesta na demo takmičenju na …

Vaspitna jedinica “Zora Šaranović”: Saradnjom sa roditeljima do novih ideja

U vaspitnoj jedinici ,, Zora Šaranovic” u Spužu 18. septembra u održan je roditeljski sastanak …

Оставите одговор

%d bloggers like this: