Naslovna - Novosti - Društvo - Direktorat: Očekuju se vremenske nepogode, građani da se pripreme

Direktorat: Očekuju se vremenske nepogode, građani da se pripreme

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavještava građane da se do kraja dana i tokom noći očekuju nestabilne vremenske prilike.

“Kao posljedica dejstva ciklona očekuje se buran razvoj olujno-grmljavinsko-gradonosnih oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne vremenske nepogode, jaku kišu-intenzivne pljuskove, jake grmljavinske procese i olujne vrtložne udare vjetra.

Potencijalno lokalno su moguće kratkotrajno obilnije padavine, obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujićnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu (talasasto do uzburkano more). Takođe se očekuje jak južni vjetar, naročito u južnom Jadranu-primorje, kao i u višim centralnim i sjevernim predjelima”, saopšteno je iz Direktorata.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je obavještenje o očekivanim nestabilnim vremenskim prilikama uputio svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja i poziva građane da svoje aktivnosti prilagode novonastaloj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu tako i na moru.

Takođe pogledajte

Sjutra temperatura do 37 stepeni

U četvrtak će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano i veoma toplo. Na sjeveru, ujutru …

Mladić izboden nožem kod Pljevalja

Mladić je vozilom Hitne pomoći prebačen na odjelenje Opšte bolnice u Pljevljima Pljevljak D.T. (21) …

Оставите одговор

%d bloggers like this: