postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Danilovgradu

U Danilovgradu će se graditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u vrijednosti od 2,39 miliona eura.

Predstavnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija DOO Danilovgrad i kompanije “KARKANIJAS” iz Grčke  potpisali su ugovor za projekat izgradnje.

Direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Danilovgrada Darko Đuričković pojasnio je da je firma KARKANIJAS, kao izvođač radova, u obavezi da projektuje i izgradi postrojenje.

„Rok završetka je četiri i po godine. Od toga se dvije i po godine odnose na projektovanje i izgradnju samog postrojenja, a dvije godine na period otklanjanja nedostataka i izdavanje sertifikata za izvedene radove“, objasnio je Đuričković.

Projektovaće se, kako je pojasnio šest plus šest hiljada, odnosno za 12.000 stanovnika, a u prvoj fazi će se, kako je dodao, uraditi postrojenje za 6.000 stanovnika.

„To je u ovom momentu dovoljno. Nadam se da će, ovaj značajan projekat za našu opštinu i za naše društvo, biti završen u roku i da će se time zaokružiti ukupni projekat izgradnje infrastrukture Opštine Danilovgrad“, rekao je Đuričković.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je da su velika očekivanja lokalne samouprave, građana i cijele države da se projekat uradi kvalitetno i u rokovima.

„Dugo je trajala priprema projekta. Došao je dan u dane oslobođenja grada, u dane naše Opštine i u dane kada Crna Gora 10. decembra u Briselu otvara Poglavlje 27. Čini nam se da treba da budemo ponosni i srećni što smo dio briselske ekipe, koja će otvoriti Poglavlje 27 – Zaštita životne sredine. Spremni smo da budemo partneri Vodovodu i kanalizaciji i naravno firmi koja je dobila posao“, poručila je Kovačević.