Connect with us

Promo

Građani ne misle da „čaj od nane“ može biti izdaja

Za razliku od tadašnjeg slučaja, ovog puta niti će Vladu glasati DPS, niti će zauzimati pozicije po dubini sa istim DF-om, koji je tada osim jedne polučasovne blokade saobraćaja odustao od protesta protiv prekrajanja izborne volje iz 30. avgusta, navode iz PES-a

Politički marketing - Promotivni sadržaj

Iz Pokreta Evropa sad kazali su da kada se potpisivao memorandum o saradnji manjinskih stranaka i budućih konstituenata 43. Vlade, krajem 2021. godine, što je bio uvod u rušenje većine iz 30. avgusta 2020. godine i formiranje Vlade uz podršku DPS-a, tada su taj čin funkcioneri DF-a nazivali „čajem od nane“.

– Zašto je ovog puta „čaj od nane“ naprasno postao izdaja i to sada kada, za razliku od prvog puta, DPS ne daje nikakvu podršku? Za razliku od tadašnjeg slučaja, ovog puta niti će Vladu glasati DPS, niti će zauzimati pozicije po dubini sa istim DF-om, koji je tada osim jedne polučasovne blokade saobraćaja odustao od protesta protiv prekrajanja izborne volje iz 30. avgusta. Očigledno je da su funkcije po dubini bile dovoljan motiv da se odustane od daljih blokada saobraćajnica i kružnih tokova. Zbog funkcija po dubini u 43. Vladi, DF nije previše talasao ni zbog toga što su ministri postali svi oni koje danas nazivaju „Milovim satelitima“, te njima ideološki oponenti Ranko Krivokapić i Raško Konjević- navode iz PES-a.

Kako ističu, nakon prekrajanja izborne volje iz 30. avgusta proteste su organizovale Demokrate, na kojima su učestvovali i pojedini smijenjeni ministri 42. Vlade.

– Vlada sa DPS-om je srušena odmah po izglasavanju budžeta i programa Evropa sad 1, koji je imao višestruke benefite za crnogorske građane i privredu. Na protestima protiv prekrajanja izborne volje građana nije bilo predstavnika DF-a, iako sada organizuju auto kolone, bez obzira što niko od potencijalnih članica 44. Vlade ne planira saradnju sa DPS-om. Nakon što lideri ZBCG-a zajedno sa DPS-om nisu podržale Spajića za mandatara, te nakon što su pet puta odbili ponudu PES-a za prvo učešće DF-a u užem kabinetu Vlade, pokreće se kampanja linča zbog odluke da se ide dalje, bez onih koji ciljano blokiraju i prolongiraju proces postizanja dogovora o vladi sa širokom podrškom. Nije im odgovarala fer ponuda Spajića, a ne tako davno, DF je bio zadovoljan da dobije jedan resor u rekonstruisanoj Vladi Abazovića i to nisu smatrali ponižavajućim.- navode iz PES-a.

Takođe, funkcioneri DF-a su više puta iskazali spremnost da nastave trenutnu saradnju vršenja vlasti sa predstavnicima manje brojnih naroda, zasnovanih u 43. Vladi.

– Jedino je izgleda sporno što to sada planiraju Pokret Evropa sad! i Demokrate, a onda postoji mogućnost da zbog napada DF-a čak 360 direktora i članova upravnih odbora ostanu bez pozicija na koje ih je imenovala Vlada premijera Abazovića, partija manje brojnih naroda i DPS-a. Ukoliko DF dobije i zadrži funkcije, onda predstavnici manje brojnih naroda nisu „Milovi sateliti“, a ukoliko ne dobije, onda jesu. Birači ZBCG-a nema potrebe da strahuju, jer je vrijeme Đukanovićeve ere prošlo. Programom Evropa sad 2 će biti zadovoljni svi birači i svi građani Crne Gore, a bivši DF će imati priliku da u parlamentu glasa i za deblokadu institucija, kako bi se uz bolji standard, u Crnoj Gori uspostavila i vladavina prava- kazali su iz PES-a.

Reklama

Promo

„Bike ‘n More“: Vaša destinacija za kvalitetna bicikla i prateću opremu

U srcu Podgorice, u ulici Bratstva i Jedinstva 55, nalazi se oaza za sve ljubitelje biciklizma – „Bike ‘n More“. Ova kompanija posvećena je prodaji visokokvalitetnih bicikala, prateće opreme i djelova, a njihov glavni fokus je na renomiranom brendu Giant – trenutno najvećem proizvođaču bicikala na svijetu.

„Bike ‘n More“ je ime koje je postalo sinonim za kvalitet i strast prema biciklizmu u Crnoj Gori. Ova kompanija posvećena je zadovoljenju potreba kako strastvenih biciklista tako i rekreativaca, nudeći široku paletu Giant bicikala različitih tipova, od brdskih bicikala za avanturiste, preko drumskih bicikala za brze vožnje, pa sve do bicikala za gradske vožnje i električnih bicikala za udobnu vožnju.

Jedan od ključnih razloga zašto se „Bike ‘n More“ izdvaja iz mnoštva jeste njihova posvećenost kvalitetu. Giant bicikli su poznati širom svijeta po svojoj izdržljivosti, performansama i inovativnim tehnologijama. „Bike ‘n More“ vam omogućava da izaberete bicikl koji će se savršeno uklopiti u vaše potrebe i stil vožnje.

Pored samih bicikala, „Bike ‘n More“ takođe nudi impresivan asortiman prateće opreme i djelova. Bez obzira da li vam je potreban kaciga, biciklističke naočare, biciklistička odjeća, alat za održavanje bicikla ili rezervni dijelovi, ovdje ćete pronaći sve što vam je potrebno da unaprijedite svoje biciklističko iskustvo.

Ako imate bilo kakve nedoumice ili trebate savjet, stručno osoblje „Bike ‘n More“ stoji vam na raspolaganju da vam pomogne odabrati pravu opciju. Njihova strast prema biciklizmu odražava se u njihovoj posvećenosti pružanju vrhunske usluge i podrške svakom kupcu.

Lokacija sjedišta firme „Bike ‘n More“ nalazi se u Danilovgradu, što dodatno potvrđuje njihovu prisutnost i posvećenost crnogorskoj biciklističkoj zajednici.

Ako želite istražiti ponudu „Bike ‘n More“ ili dobiti više informacija o njihovim proizvodima i uslugama, posjetite njihovu web stranicu na https://www.bikenmore.me/ i budite spremni za uzbudljivo biciklističko iskustvo.

Uz „Bike ‘n More“, biciklizam postaje ne samo hobi, već način života. Neka vaša vožnja bude nezaboravna uz kvalitet Giant bicikala i vrhunsku podršku ovog sjajnog tima biciklističkih entuzijasta.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Počeli jesenji popusti

NOVI VOLVOX doo obezbijedio je popuste za sve one koji žele da renoviraju, grade ili poboljšaju i uljepšaju svoj kućni ambijent.

Keramika, sanitarije, vrata, parketi, fasade, boje i lakovi, alati, rasvjeta

 Veliko jesenje sniženje cijena počelo je u prodajnom salonu Novog Volvoxa. Novi jesenji akcijski katalog pogledajte ovdje  .

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije