Connect with us

Promo

Građani ne misle da “čaj od nane” može biti izdaja

Za razliku od tadašnjeg slučaja, ovog puta niti će Vladu glasati DPS, niti će zauzimati pozicije po dubini sa istim DF-om, koji je tada osim jedne polučasovne blokade saobraćaja odustao od protesta protiv prekrajanja izborne volje iz 30. avgusta, navode iz PES-a

Politički marketing - Promotivni sadržaj

Iz Pokreta Evropa sad kazali su da kada se potpisivao memorandum o saradnji manjinskih stranaka i budućih konstituenata 43. Vlade, krajem 2021. godine, što je bio uvod u rušenje većine iz 30. avgusta 2020. godine i formiranje Vlade uz podršku DPS-a, tada su taj čin funkcioneri DF-a nazivali “čajem od nane”.

– Zašto je ovog puta “čaj od nane” naprasno postao izdaja i to sada kada, za razliku od prvog puta, DPS ne daje nikakvu podršku? Za razliku od tadašnjeg slučaja, ovog puta niti će Vladu glasati DPS, niti će zauzimati pozicije po dubini sa istim DF-om, koji je tada osim jedne polučasovne blokade saobraćaja odustao od protesta protiv prekrajanja izborne volje iz 30. avgusta. Očigledno je da su funkcije po dubini bile dovoljan motiv da se odustane od daljih blokada saobraćajnica i kružnih tokova. Zbog funkcija po dubini u 43. Vladi, DF nije previše talasao ni zbog toga što su ministri postali svi oni koje danas nazivaju “Milovim satelitima”, te njima ideološki oponenti Ranko Krivokapić i Raško Konjević- navode iz PES-a.

Kako ističu, nakon prekrajanja izborne volje iz 30. avgusta proteste su organizovale Demokrate, na kojima su učestvovali i pojedini smijenjeni ministri 42. Vlade.

– Vlada sa DPS-om je srušena odmah po izglasavanju budžeta i programa Evropa sad 1, koji je imao višestruke benefite za crnogorske građane i privredu. Na protestima protiv prekrajanja izborne volje građana nije bilo predstavnika DF-a, iako sada organizuju auto kolone, bez obzira što niko od potencijalnih članica 44. Vlade ne planira saradnju sa DPS-om. Nakon što lideri ZBCG-a zajedno sa DPS-om nisu podržale Spajića za mandatara, te nakon što su pet puta odbili ponudu PES-a za prvo učešće DF-a u užem kabinetu Vlade, pokreće se kampanja linča zbog odluke da se ide dalje, bez onih koji ciljano blokiraju i prolongiraju proces postizanja dogovora o vladi sa širokom podrškom. Nije im odgovarala fer ponuda Spajića, a ne tako davno, DF je bio zadovoljan da dobije jedan resor u rekonstruisanoj Vladi Abazovića i to nisu smatrali ponižavajućim.- navode iz PES-a.

Takođe, funkcioneri DF-a su više puta iskazali spremnost da nastave trenutnu saradnju vršenja vlasti sa predstavnicima manje brojnih naroda, zasnovanih u 43. Vladi.

– Jedino je izgleda sporno što to sada planiraju Pokret Evropa sad! i Demokrate, a onda postoji mogućnost da zbog napada DF-a čak 360 direktora i članova upravnih odbora ostanu bez pozicija na koje ih je imenovala Vlada premijera Abazovića, partija manje brojnih naroda i DPS-a. Ukoliko DF dobije i zadrži funkcije, onda predstavnici manje brojnih naroda nisu “Milovi sateliti”, a ukoliko ne dobije, onda jesu. Birači ZBCG-a nema potrebe da strahuju, jer je vrijeme Đukanovićeve ere prošlo. Programom Evropa sad 2 će biti zadovoljni svi birači i svi građani Crne Gore, a bivši DF će imati priliku da u parlamentu glasa i za deblokadu institucija, kako bi se uz bolji standard, u Crnoj Gori uspostavila i vladavina prava- kazali su iz PES-a.

Advertisement

Promo

Prvo Pet-Friendly taksi udruženje sa najpovoljnijim cijenama u gradu

Da li tražite pouzdani taksi koji će zadovoljiti vaše potrebe, a istovremeno omogućiti udobnost i vašem ljubimcu? Sigma Taxi je tu da ispuni vaše zahtjeve! Kao prvo pet-friendly taksi udruženje u Danilovgradu, Sigma Taxi nudi sigurne i udobne vožnje za vas i vašeg ljubimca.

Zašto odabrati Sigma Taxi

Pet-Friendly Usluga: Sigma Taxi je prvi u Danilovgradu koji srdačno dočekuje i vašeg ljubimca. Vaš ljubimac je više od dobrodošao u našim vozilima, pružajući vam bezbrižnu vožnju.

Najpovoljnije Cijene: Razmišljate o svom novčaniku? Sigma Taxi nudi najkonkurentnije cijene vožnje u gradu, bez kompromisa na kvalitetu usluge. Putujte ekonomično i bez stresa s našim transparentnim tarifama.

Profesionalni Vozači: Naši vozači su obučeni da pruže vrhunsku uslugu i brinu o vašoj udobnosti tokom vožnje. Sigurnost i zadovoljstvo naših putnika su naš prioritet.

Jednostavno Naručivanje: Jednostavno pozivom na 068 252 251, možete brzo i lako rezervisati vožnju. Bez čekanja ili nepotrebnog gubljenja vremena.

Rezervišite Vašu Vožnju danas!

Sigma Taxi je Vaš idealan izbor za udobne, sigurne i pristupačne vožnje u Danilovgradu.

Sigma Taxi – Vaš Pouzdani Partner za Vožnju u Danilovgradu

Nastavite čitanje

Promo

La Parisienne, Novo Selo, Danilovgrad traži pojačanje u proizvodnom pogonu!

Otvorena radna mjesta:

Radnici u pekarstvu
Slastičari
Domaćice
Vozači
Magacioneri
Higijeničarke

Postanite dio našeg uspješnog tima. Pošaljite svoj životopis na: [email protected]

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte putem telefona: +382 69 419 911.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije