Naslovna - Novosti - Huawei registrovao novi operativni sistem: Harmony je 60% brži od Androida

Huawei registrovao novi operativni sistem: Harmony je 60% brži od Androida

Huawei je registrovao novi operativni sistem, Harmony, koji bi mogao da bude alternativa za Android.

Operativni sistem je registrovan u Zavodu za intelektualnu svojinu Evropske unije i nije prvi operativni sistem kompanije Huawei. Ranije je kompanija već registrovala i brend HongMeng.

Operativni sistem Harmony za mobilne telefone mogao bi da bude spreman do kraja godine za kineske korisnike, kaže Ju Čengdong, izvršni direktor Huawei. Distribucija za druge zemlje svijeta mogla bi da počne u prvom kvartalu 2020. godine.

U Huawei tvrde da je operativni sistem 60% brži od Androida. Međutim, Android ostaje njegov prvi izbor za pametne telefone u slučaju da se sukob sa Vašingtonom riješi, kažu predstavnici kompanije Huawei.

Kineska kompanija je sredinom maja upisana na crnu listu Vlade Sjedinjenih Država, što joj ne dozvoljava da posluje sa američkim kompanijama. Sankcije zabranjuju tehnološkom gigantu da koristi proizvode kao što su Android i Windows, tako da je Huawei počeo da radi na internom operativnom sistemu za zamjenu Androida u svojim budućim uređajima, javio je Sputnik.

Takođe pogledajte

Javna licitacija za davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata

Opština Danilovgrad je na svom sajtu objavila poziv na Javnu licitaciju povodom davanja u zakup …

Javna rasprava: Lokalni akcioni plan za mlade, Danilovgrad

Predsjednica opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, je 21.11.2019. godine, utvrdila Nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade …

Оставите одговор

%d bloggers like this: