Connect with us

Društvo

Iković: Preokret je oslobođenje od partijske zavisnosti

Objavljeno

on

Politički marketing

U vremenu kozmetičkih promjena, poslati realne poruke i dati konkretna rješenja je prije svega revolucionarno. Ali bez revolucije nema uspjeha, a uspjeha nema bez istine.

Kada smo iznijeli rješenja kazali su nam da su naše ideje nemoguće. Onda su nam kazali da je rano za nas, a danas su naše ideje dio njihovih programa. Dozvolili smo da najgori upravljaju sa nama i protiv takvih treba da se izborimo. To je prvi korak.

Najveći mogući neprijatelj ne bi nam ovo uradio što su nam uradili ovih 30 plus 3 godine. Jedni su palili vatre, a drugi ih gasili benzinom. Isti oni nam danas pričaju o reformama sistema, a jedino mogu opstati u ovakvom sistemu.

Podsjetimo se da aktuelna kao i predhodna vlast hvali naše zdravstvo, ipak oni se liječe vani, a građani ostaju da čekaju red dug 6 mjeseci. Oni se diče našim školstvom, a njihova djeca se školuju vani, pa zapošljavaju u sistemu, dok našoj treba partijska knjižica. Dok je nama internet paket 50 eura, poslušnom funkcioneru je rata za stan 40 eura, i dok se on vozi od našeg novca pod zatamljenim staklima, građanin radi dva posla da bi imao za gorivo jer javni prevoz ne radi.

Zahvaljujući njihovoj alavosti i neradu rodio se aktivizam, borba za opstanak, za fizičku odbranu naših života, našeg prostora, našeg posla, naše prirodne i kulturne baštine. Tako je nastao i Preokret koji će biti glas zdravih inicjativa u Parlamentu.

Dobra politika priprema ljude za ostvarivanje vlastitih mogućnosti, a loša politika od njih očekuje poslušnost i partijsko prilagođavanje. Ili ćemo da radimo na sebi par godina da bi živjeli od svog rada i znanja godinama ili ćemo trčati za partijama par godina i zavisiti od njih decenijama. Opasnija je ravnodušnost građanina, nego diktatura bilo koje vlasti. Ne smijemo biti zadovoljni saznanjem ko nas podkrada, možemo biti zadovoljni samo kada nam vrate ono što nam pripada.

Nametnut nam je sistem iz kojeg kada iskoračimo nailazimo na neizvjesnost, nesigurnost, neprijatnost, strah i stres. Sigurnost je kada ne razmišljaš o poslu i stanu, jer živiš u sigurnoj državi. Sigurnost je kada razmišljaš kako da napraviš novu vrijednost, kako da ostvariš, materijalizujes svoje znanje. Da bi došli do toga treba da se oslobodimo zavisnosti od partija, koje isključuju znanje i struku. Da bi došli do toga treba nam politički, ekonomski, kulturološki, ekološki preokret.

Niko ne može bolje da se stara o nama nego mi sami, u suprotnom dobićemo samo onoliko koliko nam daju. Zato 11. juna građani treba da glasaju za sebe, da bi zavisili od sebe, od svog rada, a ne od partije. Zato nam 11. juna treba preokret.

Zato da bi mladi i podstanari imali ruke u Parlamentu, i da bi mali biznisi imali svoje zastupnike i da bi priroda konačno imala glas u Parlamentu treba nam Preokret.

Društvo

Klub odbornika DPS: Kriza u vlasti evidentna

Objavljeno

on

By

“Klub odbornika DPS je aktivno učestvovao i davao maksimalan doprinos u radu lokalnog parlamenta, a posebno u rješavanju pitanja od vitalnog značaja, i podržavao odluke koje su u korist svih građana”, navode u saopštenju.

 

Evidentno je, dodaju kiz Kluba odbornika DPS Danilograd, kako ne dolazi do realizacije najosnovnijih programskih aktivnosti, a pojedine partije i odbornici već prave otklon od rada parlamenta.

 

“Odbornici opozicije su držali kvorum, a sve u interesu obezbjeđivanja što boljeg života građana. Odbornici DPS konstatuju da je sjednica koja je trebalo da se održi danas, 25.06.2024. godine, a gdje smo obezbijedili prisustvo svih naših odbornika uprkos njihovim obavezama, predložena da se održi u petak 28.06.2024. godine?!”, navode u saopštenju.

 

Nefunkcionisanje lokalnog parlamenta je, poručuju, evidentno, što potvrđuje i donošenje odluka uz malu podršku, bez značajnih aktivnosti i izvršenja planskih zadataka.

 

 

“Veliki infrastrukturni projekti se ne realizuju, nažalost vlast je bez ideja i aktivnosti iako su davali velika obećanja, pa takvim svojim ponašanjem očigledno priželjkuju vanredne lokalne izbore”, navode u saopštenju.

Nastavite čitanje

Društvo

Sjutra sanacija ulegnuća na Kujavi, saobraćaj u prekidu na saobraćnici

Objavljeno

on

By

Radovi na privremenoj sanaciji ulegnuća puta na Kujavi započeće sjutra.

Ovo stoji u odgovorima koje je našem mediju dostavila Služba za odnose sa javnošću i protokol. U odgovorima se navodi da će zbog privremene sanacije, počev od 8 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na skretanju sa magistralnog puta m-3  ka mjestu Kujava koja će trajati do završetka radova.

Podsjećanja radi gotovo godinu dana građani putem portala Volim Danilovgrad pokušavaju ukazati na problem lokalne sobraćajnice koja povezuje magistralu Danilovgrad – Nikšić sa naseljem Kujava.

Naime, na početnom dijelu dionice puta koji silazi sa magistrale došlo je do utonuća kolovoza od više desetina centimetara. Za vozače koji nisu upoznati sa problemom ovaj potez puta predstavlja ogroman rizik.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije