Anita Barović

Do sada smo imali priliku razgovarati sa mladim i uspješnim preduzetnicima iz Danilovgrada, želeći da prenesemo priče koje bi motivisale naše sugrađane da se upuste u slične poduhvate.

Danas nas je znatiželja odvela kod malkice mlađih sugrađana, tačnije kod Anite Barović, djevojčice iz Danilovgrada koja se odlučila otisnuti u svijet mode.

U narednim redovima saznajte šta to motiviše mladu Anitu i kako pored svih obaveza uspijeva raditi na ispunjenju svojih snova.

Anita Barović

Draga Anita, da li bi naše pratioce upoznala sa svojim počecima? Kako si se odlučila da postaneš model?

Sve je počelo kada sam bila jako mala i kada me moja mama odvela na fotoshoot, u pitanju je bila reklama za jednu cvjećaru povodom 8. marta. Na tim fotografijama ja sam izgledala, kako kaže moja mama ”nestvarno”.

Tada me mama pitala kako se ja osjećam u ulozi modela, s obzirom da sam se jako dobro snašla. Ne sjećam se šta sam joj tačno odgovorila, ali jedno znam, voljela sam i volim da poziram, volim pistu i volim izbore ljepote. Tada me mama upisala u školu manekenstva ,,Top 3 Models Montenegro”.

U međuvremenu sam ja malo porasla, tako da sad, svakim danom, sve to dobija ozbiljniju formu.

Anita Barović

Znamo da bavljenje modom i modelingom zahtjeva mnogo odricanja. Kako sve postižeš?

Ovaj hobi zahtjeva mnogo posla, rada, truda i odricanja. To se najviše se odnosi na slobodno vrijeme. Svaki dan i svaki trenutak mog slobodnog vremena ja posvećujem hobiju. S obzirom da se pored manekenstva bavim i voditeljstvom i aktivno učestvujem u realizaciji emisije za djecu, ,,Zvjezdice sa Valentinom” i kada svemu tome dodate školu, ja slobodnog vremena imam jako malo.

Anita Barović
Anita Barović

Koliko je moda bitna za tebe? 

Moda je umjetnost, a umjetnost je sve što nas okružuje. Moda je ljepota, a ljepota je svuda oko nas. Tako ja doživljavam modu. Ne kao nešto što je moderno i u trendu, već kao umjetnost.

 

Sigurno se teško snaći u moru obaveza koje imaš u toku dana, ko ti je najveća podrška?

Najveća podrška mi je moja mama. Mogu slobodno reći, da nema nje, teško da bih mogla da se organizujem i postignem sve obaveze koje imam u toku dana.

Da li bi naše pratioce upoznala kako izgleda jedan tvoj dan?

Kada nemam snimanja ili fotografisanja, moj dan je pretpostavljam sličan kao i mojim vršnjacima. Međutim kada imam snimanja, a to je obično nekoliko puta nedeljno, moram ići u Podgoricu na časove manekenstva i voditeljstva.

Dva dana prije snimanja emisije moram učiti tekst. Jedan dan nedeljno moram ići snimiti emisiju. Pošto sam sada zaštitno lice marke BOLON EYE WEAR ( Naočare za sunce ) imam obaveze i prema njima u smislu snimanja reklama za naočare tako da je moj dan zaista ispunjen, čak mi je ponekad i kratak, vrlo često ne mogu da ostvarim nešto što sam zamislila.

Đak si a to sa sobom nosi mnogo obaveza, da li ih je teško postići zajedno sa vannastavnim aktivnostima?

Đak sam sedmog razreda OŠ ,,Vuko Jovović” i maksimalno se trudim da uskladim školu sa obavezama koje se tiču svih mojih vanškolskih aktivnosti

Da li nam možeš otkriti neke planove za budućnost?

Šestog aprila 2019. godine održaće se izbor za Miss Crne Gore za uzrast od tri do sedamnaest godina u hotelu ,,Princess” u Baru, u organizaciji agencije Top 3 Models Montenegro, tako da učešće na tom takmičenju je jedan od najskorijih događaja koji me čekaju.

Nadam se da ću se pokazati u svom najboljem izdanju, s obzirom na to da se ne ocjenjuje samo ljepota već i mnogi drugi kvaliteti koje djeca posjeduju. Dalji planovi odnose se na izbor za Miss Svijeta koje se održava u Turskoj i nadam se uspješnoj saradnji sa optikom ,,Provizion” i markom ,,Bolon Eyewear” čije sam zaštitno lice.

Valentina Martinović – Emisija Zvjezdice

Takođe se nadam da će se u emisiji Zvjezdice sa Valentinom realizovati moja rubrika o modi.

Za kraj ostavljamo prostora za tvoju poruku vršnjacima i našim čitaocima.

Moja poruka svim mojim vršnjacima i čitaocima vašeg portala bila bi da prate svoje snove, da se trude, da rade na sebi i da bez obzira na sve, nikada ne odustaju!