Connect with us

Društvo

Izborne liste mogu se predati još danas: Do sada potvrđene tri

Rok za predaju izbornih lista uoči lokalnih izbora u Danilovgradu ističe večeras u ponoć

Prema podacima koji su dostupni na sajtu Opštinske izborne komisije, do sinoć je u Danilovgradu, proglašeno ukupno tri liste.Listu je predalo još pokreta i političkih partija, no za očekivati je da će se većina učesnika izbora danas pojaviti u opštinskoj izbornoj komisiji i da će iste donijeti rješenja o proglašenju.

Najviše proglašenih lista u Crnoj Gori, za sada je upravo u Danilovgradu, njih tri – “Može Danilovgrad, može Crna Gora – Građanski pokret URA”, “SDP i Građani – svim srcem za Danilovgrad” i pokret “Preokret”.

Nosilac liste „Preokret“ je biolog Vuk Iković, nosilac liste “SDP i Građani – svim srcem za Danilovgrad” Željko Brajović i “Može Danilovgrad, može Crna Gora – Građanski pokret URA” sa nosiocom liste Milošem Popovićem.

U toku jučerašnjeg dana listu je predao i pokret „Evropa sad“ i Demokratska partija socijalista međutim na sajtu OIK Danilovgrad još uvijek nema izdatog rješenja o potvrđivanju lista.

 

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije