Izgradnja podvožnjaka u Pažićima

Kako stoji u saopštenju na sajtu opštine Danilovrad,  danas, 01.IV. predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Zoran Bošković, primili su predstavnike MZ Danilovgrad III, povodom pitanja izgradnje podvožnjaka u mjestu Pažići.

Naime, kako je pitanje od velikog značaja za mještane ovog kraja, Opština Danilovgrad je urgentno reagovala, te su uz podršku Vlade Crne Gore, odnosno Uprave za željeznice, obezbijeđena sredstva iz kapitalnog budžeta za realizaciju ovog projekta. Idejnim rješenjem je planirana izgradnja podvožnjaka, sa dvije trake i pješačkom stazom, na mjestu postojećeg pružnog prelaza. U fazi je izrada glavnog projekta, koji obuhvata i  put prema Lalevićima dužine oko 600 m, kao i put Pržine-Šunjine dužine oko 850 m. Nakon izrade glavnog projekta, slijedi raspisivanje tendera, sa težnjom da se ovaj projekat realizuje u što kraćem roku.

Sastanak je bio prilika da se razmotre i druga pitanja, kao što su i pitanja vodovodne i komunalne infrastukture, a koja su od značaja za mještane MZ Danilovgrad III.