Povodom 150 godina Danilovgrada, a u sklopu obilježavanja Dana opštine, sinoć je u “Centru za kulturu” otvorena izložba fotografija koja će trajati narednih deset dana.

Na izložbi “Danilovgrad, moj grad” predstavila su se četiri autora kojima je fotografija hobi, ali kroz čije radove se može osjetiti ljubav kako prema ovoj vrsti umjetnosti tako i prema svom gradu. Tako su svojim stvaralaštvom skrenuli pažnju prisutnih Miljan Džaković, pravnik po struci, Marija Jovanović, proslavljena rukometašica, Vuk Koljenšić, inženjer zaštite životne sredine i Ljubomir Grgurović, inženjer računara.


Kulturno i prirodno bogatstvo ovog kraja oduvijek je kralo pažnju autora koji su svoje slobodno vrijeme pretakali u neke od najljepših prizora Danilovgrada i okoline.

Otvarajući izložbu profesor je naglasio da su motivi koji su se našli kao dio ove postavke osim prirodnih i kulturno- istorijski važni motivi, oni koji su trag vremena i simbol stradanja, ali i obnove.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj Danilovgradjana, ali i prijatelja naše opštine iz drugih dijelova Crne Gore.

Ova izložba odličan je način da novije generacije podsjetimo na blaga koje Danilovgrad čuva i mjesta koja čuvaju neke od najljepših priča. Tako se izmedju ostalih u “Centru za kulturu” može vidjeti most Jelene Anžujske, Boan Kadića, Adžijin most, manastir Ždrebaonik…

Draženka Laketić