Izložba slika akademske slikarke Jelene Radulović - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Izložba slika akademske slikarke Jelene Radulović

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Centar za kulturu Danilovgrad organizuje izložbu slika akademske slikarke Jelene Radulović pod nazivom “Sjećanja”.

Izložba će biti otvoreno u holu Centra za kulturu u petak, 11. septembra sa početkom u 19 h.

Na platnima slika sjećanja na djetinjstvofoto: Privatna arhiva

“Ova priča je nastala tokom mog studiranja, u periodu kada smo se počeli osamostaljivati i kao umjetnici i kao ljudi. U tom traganju za sobom prirodno se nametnula tema koju i sada pratim. Smatrala sam da moram početi od ‘nacrta o sebi’ i tako sam pravila skice… Rodila mi se ideja da bi to mogla biti jedna lijepa priča, i to ne samo moja, zbog toga što ovo i nije samo moja priča, već je univerzalna – sjećanja jednako pripadaju svima. Na osnovu sjećanja smo i izgrađeni, jer su to trenuci koji predstavljaju bazu i osnovu za ono što postajemo… Na osnovu prvog čovjekovog perioda, na osnovu djetinjstva i naših reakcija, iskustava, ljubavi koju smo primali ili davali, mi se modelujemo i kasnije se tokom života na osnovu toga i ponašamo”, objašnjava umjetnica svoje motive i promišljanja.

Jelena Radulović rođena je 1987. godine u Podgorici. Završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Dragana Karadžića.

Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Društvo

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović glavni skaut menadžerske agencije iz Njemačke

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik OFK Spuž, Dejan Rolović imenovan je za glavnog skauta menadžerske agencije European Soccer Connection GM za Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je sjedište agencije u Njemačkoj. Rolović je diplomirani fudbalski trener Univerziteta UNION Beograd, sa UEFA licencom.

“Radi se o veoma ozbiljnoj i respektabilnoj agenciji, čiju ponudu nijesam mogao da odbijem. Vlasnik agencije,proslavljeni turski fudbaler Sercan Guvenisik, sa kojim sam već izvjesno vrijeme u stalnom kontaktu, izrazio je želju da sarađuje sa igračima sa ovih prostora”, rekao je Rolović. On je naglasio da mu imenovanjem za glavnog skauta predstavlja izuzetnu čast i nagradu za dosadašnji rad u fudbalu.

“Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da postignem što bolje rezultate. Agencija posreduje u većini evropskih država, najviše u Njemačkoj i Turskoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade i talentovane igrače da posredstvom naše agencije ostvare svoje snove gradeći fudbalsku karijeru u velikim evropskim klubovima”, kazao je Rolović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Vlada osudila prijetnje Ministarki Borovinić Bojović

Iz Vlade Crne Gore su najoštrije osudili prijetnje upućene ministarki dr Jeleni Borovinić Bojović i njenoj porodici.

Otpuštanje 3.182 službenika i opštinara

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

“Crna Gora ne smije i neće biti država prijetnji i straha, već država sigurnosti i mira za sve svoje građanke i građane”, navodi se na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Naveli su da Vlada stoji uz ministarku Borovinić Bojović i ohrabruje je da nastavi posvećeno i profesionalno vođenje resora koji joj je povjeren.

“Od nadležnih institucija zahtjevamo brzo i efikasno djelovanje”, poručuju iz Vlade.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
Ведро
06:0319:24 CEST
Осећај: 3°C
Ветар: 21km/h NNW
Влажност: 61%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
15/3°C
18/8°C
13/8°C

Facebook

Instagram

Najčitanije