Connect with us

Društvo

“Izvinjenje putnicima, događaji bili van naše nadležnosti”

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) saopštio je da se izvinjava putnicima zbog neugodnosti i kašnjenja od 21. i 22. januara, dodajući da su ti događaji bili van domena njihove nadležnosti i uslovljeni višom silom.

Napominju da je u datom trenutku učinjeno sve što je bilo u njihovoj mogućnosti da se putnici što prije prevezu do svojih odredišta, uzimajući u obzir lokaciju na kojoj je došlo do havarije kontaktne mreže i nepovoljne uslove u drumskom saobraćaju.

Podsjećaju da su se, usljed vremenskih neprilika, dogodili vanredni događaji, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu 21. januara od 23 sata i 21 minut, do 22. januara do 14 sati i 48 minuta.

“U momentu izlaska iz tunela broj 200, lokalni voz br. 6105 koji saobraća na relaciji Bijelo Polje-Bar je naletio na stablo koje je palo na kontaktnu mrežu između stanice Trebešica i ukrsnice Lutovo. Na vozu je došlo do oštećenja lokomotiva. Na lice mjesta izašla je drugostepena komisija za vanredne događaje sačinjena od predstavnika ŽPCG i ŽICG. Nakon završenog uviđaja, ŽICG uzima zatvor pruge od 1:28 do 4:55 sati da bi se napravio profil i uvukao dizel vučom lokalni voz br. 6105 u ukrsnicu Lutovo. u 4:55 sati. Voz br. 6105 krenuo je iz ukrsnice Lutovo u 5:20 sati i stigao u Podgoricu u 6:21 sati ujutru. Isti nije mogao biti pokrenut prije izvršenog uviđaja od strane nadležnih komisija i neophodnih radnji od strane ŽICG, a kako je mjesto vanrednog događaja bilo na dijelu pruge do kojeg nije moguće prići autobusima, jedina opcija je bila organizacija dizel vuče, što je i učinjeno odmah po završetku uviđaja”, navode u saopštenju.

Naglašavaju da je usljed prekida saobraćaja organizovan alternativni prevoz putnika autobusima za sve lokalne vozove, koji su trebali saobraćati po redu vožnje. Za sve lokalne vozove broj 6100,6101,6102 i 6103, koji su 22. januara saobraćali na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar, je po redu vožnje organizovan autobuski prevoz putnika.

“Putnicima sa brzog voza broj 433, koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar je u stanici Mojkovac organizovan autobuski prevoz i isti su stigli u stanicu Bar u 13:00 sati. Dana 22. januara međunarodni brzi voz broj 433 prispio je u stanicu Bijelo Polje u 4:45 sati sa zakašnjenjem od 56 minuta. Zbog vanrednog događaja između stanice Trebešica i ukrsnice Lutovo plan je bio da se putnici do Podgorice i Bara prevezu autobusima, međutim zbog vremenskih nepogoda, a po dobijenoj informaciji od dežurne službe Ministarstva unutrašnjih poslova da su uslovi na putu nepovoljni i da je drumski saobraćaj zbog vremenskih nepogoda na dijelu magistralnog puta Crkvine – Međurječje neprohodan, odlučeno je da se voz otpremi do stanice Kolašin gdje je bilo planirano da čeka dok se ne steknu uslovi za prevlačenje dizel vučom. Međutim, voz je zaustavljen u stanici Mojkovac zbog pada još jednog stabla stabla na prugu između stanice Mojkovac i ukrsnice Trebaljevo. Po dobijanju informacije da je magistralni put ponovo prohodan angažovani su autobusi i putnici su iz stanice Mojkovac prevezeni do svojih odredišta”, dodali su u saopštenju.

Uzrok vanrednog događaja je, kako navode, otklonjen 22. januara od strane nadležnih službi Željezničke infrastrukture Crne Gore i uključen je napon u 14 sati i 48 minuta od kada je normalizovan saobraćaj.

“Međunarodni brzi voz 432 je 22. januara, usljed nastalog zakašnjenja u dolasku voza 433 u stanicu Bar, u obrtu iz st. Bar zakašnjen 46 minuta”, zaključili su u saopštenju.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

Nadoknada može da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori. U tom slučaju bi lice koje zastupa mjesnu zajednicu imalo primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad. Sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica Opštine Danilovgrad bi na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je manje od 10 % nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa. Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo, naveo je Iković.

Iković je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24:00 sata. Ovo treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji.

Iković je ponovio da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu. Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi.

Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju, naveo je Iković..

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Šest godina rada portala Volim Danilovgrad

Kancelarije portala Volim Danilovgrad

Portal Volim Danilovgrad prvu vijest objavio je u novembru 2017. godine, tačnije 28. novembra u 19:45h.

“Zahvaljući predanom i kontinuiranom radu, okupljanju mladih novinara i fotografa sa već stečenim iskustvom na raznim medijima, portal Volim Danilovgrad, prema ocjeni javnosti za kratko vrijeme ispunio je svoj primarni cilj – postati drugačiji; a postao je i omiljeno štivo u svijetu internet medija.

Pokazujući originalnost tokom ovih šest godina, radeći nezavisnoobjektivno i politički izolovano, a prije svega društveno angažovano, svakodnevno dobijamo sve veću podršku što za rezultat ima više od 200 000 čitanja na mjesečnom nivou.

Milan Mijajlović, Osnivač portala Volim Danilovgrad

Širok spektar vijesti iz Danilovgrada, njegove istorije, kulture i muzike ali i konkretnih aktivnosti na terenu, doveli su portal Volim Danilovgrad na sami vrh ljestvice lokalnih internet portala, koji pored domaćih, ima i pratioce širom globusa.”

U okviru portala Volim Danilovgrad funkcioniše i podsajt dgnet.volimdanilovgrad.me koji za cilj ima promociju turističkih ljepota opštine Danilovgrad.

Portal Volim Danilovgrad je do sada zabilježio preko sedam miliona čitanja većinom se fokusirajući na lokalnu zbilju.

Vijesti iz Spuža

U okviru portala Volim Danilovgrad kreirana je i posebna sekcija sa aktuelnostima iz Spuža kao još jedne istaknute urbane cjeline opštine Danilovgrad. Iako zanemaren od lokalnih institucija na portalu Volim Danilovgrad zavrijedio je posebnu pažnju kroz istaknutu kategoriju.

Lokalni mediji pružaju potrebne informacije i bave se temama relevantnim za zajednicu u kojoj rade. Pravo na informisanost jedno je od osnovnih ljudskih prava, a kroz svoj rad lokalni mediji upravo preuzimaju na sebe odgovornost da svojim sugrađanima obezbijede ostvarenje ovog prava.

Ono što mora da karakteriše kvalitetne lokalne medije jeste da su u službi građana i same zajednice, kao i da predstavljaju zaštitnike interesa i glasnogovornike stanovništva svoje zajednice pred svim nosiocima političkih i društvenih funkcija.

Iako se šest godina većina  rada bazira na volonterskoj osnovi i uz podršku par kompanija, Volim Danilovgrad očekuje blistava budućnost.

Zašto pratiti lokalne medije?

Iskomunicirajte svoju poruku direktno donosiocima odluka:

Donosioci odluka i kreatori politika na lokalnom nivou, prvo gledaju lokalne vijesti da bi utvrdili šta im je najvažnije.

Praćenjem i podrškom lokalnim novinskim publikacijama, bilo one štampane ili elektronske, oblikujete pitanja koja zanimaju i glasače i političare.

Pažnja nacionalnih novinskih publikacija:

Uz stalno aktuelni ciklus vijesti, teško je steći dovoljno pažnje da se  poruka uvijek proslijedi nacionalnim izvještačima. Dok se nacionalne publikacije prebacuju između različitih izdanja i tema, uglavnom pokrivajući širu sliku, lokalne novinske publikacije su u stanju da se udube dalje u priču i revidiraju  iznova problem ako je potrebno.

Pokrivenost lokalnih medija može se potom koristiti za privlačenje pažnje većih nacionalnih publikacija.

Održivost lokalnih medija. Često se dešava da lokalni privrednici u potpunosti ne razumiju značaj koje lokalni mediji imaju u predstavljanju njihove ponude, pa se obično odlučuju za marketinške kampanje u okviru društvenih mreža. Niska cijena ovakvih kampanja im omogućava manje budžete za marketing a poruka se dosta dobro distribuira. Ipak, ad blindness ili ti oglasno slijepilo procentualno raste pa se ova vrsta marketinških kampanja polako zamjenjuje zanimljivim video sadržajem ali i sve popularnijim native i content marketingom (ova vrsta oglašavanja je na zapadu prisutna jako dugo).

Kako bi opstali, lokalni mediji tj. oni koji isključivo pokrivaju lokalne teme, dolaze u situaciju da biraju: da li će se zadržati isključivo u okviru lokalnih tema i aktuelnosti; da li će svoje izvještavanje proširiti na širi region ili će početi primjenjivati click bait naslove i catchy teme kako bi popravili statistiku i privukli nove čitaoce – statistika je ono što prodaje oglasni prostor i dovodi do održivosti, unapređenja i dalje profesionalizacije lokalnih medija.

Ukoliko želite podržati naš rad, to možete učiniti donacijom na žiro račun NVO Volim Danilovgrad: 510 – 156301 – 35  , CKB banka. A više detalja na linku klikom OVDJE.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije