Kad danilovgradski osnovci zapjevaju Šobića

U moru današnjeg šunda i kiča koji nas, priznaćete, zasipa i okružuje sa svih strana, jedna osnovna škola u Crnoj Gori je odlučila da tome stane na put. U pitanju je Osnovna škola “Vuko Jovović” iz Danilovgrada čiji učenici na časovima muzičkog vaspitanja pjevaju pjesme Miladina Šobića.

Snimci na kojoj djeca veselo pjevuše hitove nikšićkog kantautora postali su pravi “bum” na društvenim mrežama.

A za sve to je “kriva” nastavnica Ljudmila Radović koja je za CdM kaže da je ovo za njih potpuno uobičajena stvar.

“U pitanju su probe za Dan škole koji će se proslavljati 12. maja. Uvijek se trudim da smislim nešto originalno i novo, a ovog puta to su bile numere “Stare novine” i “Đon”, otkrila je ona.

Nastavnica kaže da su današnja djeca “osuđena” da slušaju ružnu muziku.

“Djecu učim da zabavna muzika može biti i prava umjetnost. Nas su vaspitavali na dobroj muzici, a to se trudim i da prenesem na moje generacije”, navodi Ljudmila.

A otkrila nam je još jednu lijepu stvar: u školi osim hora nastupa i školski orkestar.

“U horu ima oko 40-toro djece od šestog do devetog razreda. U orkestru sviraju tri gitare, dvije harmonike, tri violine i sedam metalofona. Broj djece stalno varira. Za predstojeći Dan škole smo pripremili “Odu radosti” i Bramsovu “Uspavanku”, a tu su i Šobićeve pjesme”, dodala je ona.

Programom je oduševljen i direktor škole Branislav Stanišić.

“Ljudmila je veliki čovjek i profesionalac. Žao mi je što se ne eksponiramo toliko u javnosti koliko bi možda trebali, nego smo nažalost anonimni. Ja se uvijek trudim da joj u njenom programu ne odmognem”, kaže direktor za CdM.