Naslovna - Danilovgrađani - Mladi - Prijem dobitnika diplome “LUČA” Ponos Danilovgrada
Prijem dobitnika diplome "LUČA" Ponos Danilovgrada
Izvor: Oština Danilovgrad

Prijem dobitnika diplome “LUČA” Ponos Danilovgrada

Danas je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović, sa saradnicima, organizovao prijem za dobitnike diplome „Luča“ Osnovnih škola i Gimnazije. Ovom prilikom najbolji učenici O.Š. „Vuko Jovović“ Danilovgrad, O.Š. „Njegoš“ Spuž, kao i Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ Danilovgrad, nagrađeni su knjigom i novčanim iznosom od po 100 eura, dok je đak generacije Gimnazije Bojana Šolaja nagrađena knjigom i iznosom od 150 eura.

Prosvjeta je ponos grada, uspješni osnovci i gimnazijalci su pozvani da i u daljem školovanju budu odgovorni i uporni, dok se direktorima obrazovnih ustanova i profesorima iskazala zahvalnost za predan rad sa generacijama učenika.

Predsjednik Opštine je iskazao i uvjerenje da će dobitnici diplome „Luča“ postati i stipendisti lokalne uprave, a ogledajući se na dosadašnje stipendiste koji i su danas uspješni ljudi, ostvareni u svojim profesijama, od kojih su mnogi učestvovali u projektima lokalne uprave. Uz čestitke učenicima za njihove rezultate, rad i zalaganje, istakao je da će Opština Danilovgrad i dalje podržavati mlade ljude i vrednovati njihove uspjehe.

U ime nagrađenih učenika osnovnih škola obratila se Anja Pavićević učenica O.Š. „Vuko Jovović“, koja se zahvalila upravi škole, učiteljicama,  nastavnicima, Opštini Danilovgrad i predsjedniku opštine Branislavu Đuranoviću na podršci koju pruža talentovanim učenicima. Istaknuvši da će se truditi da i u daljem školovanju uz vrijedan rad nastave da postižu dobre rezultate kojima će se ponositi njihove porodice i Danilovgrad.

U ime nagrađenih gimnazijalaca obratila se Bojana Šolaja koja se zahvalila Opštini Danilovgrad na podršci koju pruža mladim ljudima željnim znanja i uspjeha i na tome što je tokom godina uspjela da vrednuje njihove uspjehe i inicijative, što je prepoznala njihov rad i na kraju ga nagradila. Šolaja je naglasila da je Gimnazija pomogla učenicima da nađu svoj životni put kojim će koračati u godinama koje dolaze i zahvalila se profesorima koji su im pomogli da prepoznaju sopstvene sposobnosti i kvalitete. Istakla da će nagrada koju je opština dodijelila dobitnicima diplome „Luča“ biti podsticaj za dalje uspjehe.

Spisak nagrađenih učenika, dobitnika diplome „Luča“ se može pogledati na sledećem LINKU

Takođe pogledajte

DG-NET: Markiranje staze na brdu Taraš

Markiranje staze na brdu Taraš i postavljanje instalacija na planinarsko-šetačkoj stazi će se održati u …

Od sjutra maloljetnici neće smjeti da koriste nargile

Maloljetnici u Crnoj Gori od sjutra ne smiju da koriste nargile jer je duvan koji …

Оставите одговор

%d bloggers like this: