Prijem dobitnika diplome "LUČA" Ponos Danilovgrada

Danas je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović, sa saradnicima, organizovao prijem za dobitnike diplome „Luča“ Osnovnih škola i Gimnazije. Ovom prilikom najbolji učenici O.Š. „Vuko Jovović“ Danilovgrad, O.Š. „Njegoš“ Spuž, kao i Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ Danilovgrad, nagrađeni su knjigom i novčanim iznosom od po 100 eura, dok je đak generacije Gimnazije Bojana Šolaja nagrađena knjigom i iznosom od 150 eura.

Prosvjeta je ponos grada, uspješni osnovci i gimnazijalci su pozvani da i u daljem školovanju budu odgovorni i uporni, dok se direktorima obrazovnih ustanova i profesorima iskazala zahvalnost za predan rad sa generacijama učenika.

Predsjednik Opštine je iskazao i uvjerenje da će dobitnici diplome „Luča“ postati i stipendisti lokalne uprave, a ogledajući se na dosadašnje stipendiste koji i su danas uspješni ljudi, ostvareni u svojim profesijama, od kojih su mnogi učestvovali u projektima lokalne uprave. Uz čestitke učenicima za njihove rezultate, rad i zalaganje, istakao je da će Opština Danilovgrad i dalje podržavati mlade ljude i vrednovati njihove uspjehe.

U ime nagrađenih učenika osnovnih škola obratila se Anja Pavićević učenica O.Š. „Vuko Jovović“, koja se zahvalila upravi škole, učiteljicama,  nastavnicima, Opštini Danilovgrad i predsjedniku opštine Branislavu Đuranoviću na podršci koju pruža talentovanim učenicima. Istaknuvši da će se truditi da i u daljem školovanju uz vrijedan rad nastave da postižu dobre rezultate kojima će se ponositi njihove porodice i Danilovgrad.

U ime nagrađenih gimnazijalaca obratila se Bojana Šolaja koja se zahvalila Opštini Danilovgrad na podršci koju pruža mladim ljudima željnim znanja i uspjeha i na tome što je tokom godina uspjela da vrednuje njihove uspjehe i inicijative, što je prepoznala njihov rad i na kraju ga nagradila. Šolaja je naglasila da je Gimnazija pomogla učenicima da nađu svoj životni put kojim će koračati u godinama koje dolaze i zahvalila se profesorima koji su im pomogli da prepoznaju sopstvene sposobnosti i kvalitete. Istakla da će nagrada koju je opština dodijelila dobitnicima diplome „Luča“ biti podsticaj za dalje uspjehe.

Spisak nagrađenih učenika, dobitnika diplome „Luča“ se može pogledati na sledećem LINKU