Connect with us

NVO Sektor

KompostirajDG: Dodijeljeni setovi za kućno kompostiranje

Published

on

Foto Volim Danilovgrad

U Velikoj sali Skupštine opštine, organizacija KOD, juče je u okviru javnog poziva projekta KompostirajDG dodijela 40 kućnih setova za kompostiranje. Uz primjenu efektivnih mikroorganizama, Bokashi metodom, Danilovgrađani će imati priliku da organski otpad koji stvaraju u svojim domaćinstvima prerade i iskoriste u svojim baštama kao prihranu.

Projekat ,,KOMPOSTIRAJ.DG” koncipiran je na način da u najvećoj mjeri doprinosi ostvarenju ciljeva i prioriteta definisanih Državnim planom upravljanja otpadom u Crnoj Gori 2015-2020 kao i Nacrtom Državnog plana upravljanja otpadom u Crnoj Gori 2023-2028 i Lokalniim planom upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom, sa fokusom na smanjenje odlaganja otpada na sanitarnim deponijama za 30%.

Iz organizacije KOD s pozitivno iznenađeni velikim brojem prijava i zainteresovanošću stanovnika Danilovgrada za reciklažu organskog otpada što govori o velikoj svijesti kod građana.

Partneri na projektu su doo EMCG – Efektivni mikroorganizmi Crna Gora i portal Volim Danilovgrad.

NVO Sektor

Otvoren javni poziv: Za projekte nevladinih organizacija 35000€

Published

on

By

Opština Danilovgrad raspisala konkurs za Nevladine organizacije

Opština Danilovgrad raspisala konkurs za Nevladine organizacije. Konkurs je otvoren 30 dana od dana raspisivanja odnosno od 20.05.2024. godine.

Detalji javnog poziva se mogu pogledati na sledećem linku

Nastavite čitanje

NVO Sektor

Privedeno jedno lice kod kojeg je pronađen karabin

Published

on

By

Dana 17.05.2024.godine oko 21.30 časova, realizujući svoja operativna saznanja, PS Stanice policije OB Danilovgrad, na lokalnom putu Danilovgrad-Klikovače-Spuž, u mjestu Klikovače, izvršili su kontrolu p.m.v marke “Mercedes Smart” kotorskih reg.oznaka sa kojim je upravljalo lice I. R. rođ.1988.godine, nastanjen u Podgorici.

Izvršenim pregledom vozila, na sjedištu suvozača pronađeno je vatreno oružje puška- karabin bez municije , za koju imenovani ne posjeduje oružni list za držanje.

Takođe , izvršenim alkotestiranjem kod imenovanog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.15 g/kg.

O događaju upoznat DT u ODT u Podgorici koja se izjasnila da se u konkretnom radi o KD NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH MATERIJA iz čl 403 st.1 KZ CG, te da se lice I. R. liši slobode i uz krivičnu prijavu privede u ODT dana 18.05.2024.godine.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije