Organizacioni odbor protesta protiv zagađenja rijeke Zete i vazduha u Spužu i okolnih naselja, podnio je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv privrednog društva “Niksen Čavor” i odgovornih lica u pravnom licu zbog zagađenja životne sredine.

S obzirom da je izvršenje krivčnog djela u toku apelujemo na nadležno tužilaštvo da hitno preduzme sve mjere i radnje kako bi se spriječilo dalje  sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela. Takođe organizacioni odbor će u narednom periodu podnijeti inicijative za vršenje inspekcijskog nadzora nad ostalim privrednim subjektima u našim naseljima, i ako se ustanovi da postoje sumnje da se vrši zagađenje životne sredine takođe ćemo podijeti i protiv ostalih krivične prijave.

Smatramo da imamo pravo na zdravu životnu sredinu i da je neozbiljno da se kolje bik za rad kilo mesa, odnosno da se zbog profita par ljudi uništi nešto što je od nepocjenjive vrijednosti – stoji u saopštenju koje smo dobili od Organizacionog odbora protesta protiv zagađenja rijeke Zete i vazduha u Spužu i okolnih naselja.

 

Prijavu možete pogledati OVDJE