Krivične prijave za Simovića i Kalača, bivšeg ministra i direktora Uprave za šume - Volim Danilovgrad
Connect with us

Hronika

Krivične prijave za Simovića i Kalača, bivšeg ministra i direktora Uprave za šume

Velike nepravilnosti zabiljležene su u “poslovanju“ bivšeg Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave šuma sa preduzećima „Podgor Produkt“ iz Rožaja i ‘Pelengić trejd“ iz Bijelog Polja koja su poslovala nezakonito

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Ministar poljoprivrede i šumarstva Aleksandar Stijović nastavlja raščišćavanje haosa u crnogorskom šumarstvu. Posle smene direktora Uprave za šume Nusreta Kalača ‘‘pale“ su i prve krivične prijave!

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uputilo je tužilaštvu prijavu sa odgovarajućim dokazima za koje smatra da ukazuju na to da su određena lica Uprave za šume, nekadašnjeg Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek inspekcije i za šumarstvo protivpravnim postupanjem nanijela štetu državi.

Naime, po ocjeni ovog Ministarstva više odgovornih lica na čelu sa Nusretom Kalačom, i bivšim ministrom poljoprvrede Milutinom Simovićem, oglušili su se o zakonom i Ugovorom precizno propisane norme, te su propuštanjem vršenja službene dužnosti, kao i preduzimanjem radnji izvan svog službenog ovlašćenja državi Crnoj Gori pričinili štetu od više desetina hiljada evra.

Ovo je saopšteno „Novostima“ iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Velike nepriavilnosti prema podacima inspekcija Ministarstva poljoprivrede zabilježene su u “poslovanju“ Ministarstva i Uprave šuma sa preduzećima „Podgor Produkt“ D.O.O. Rožaje koje se i sada nalazi na „Crnoj listi poreskih dužnika“, što nije spriječilo Upravu za šume i njenog direktora, kao odgovorno lice, da nastavi da dozvoljava koncesionaru korišćenje šume u opštini Rožaje, čak i nakon isteka ugovora, ali i sa firmom “Pelengić trejd“ iz Bijelog Polja.

Ova firma je na području Plava, uz aminovanje Kalača i Simovića nastavljala da radi uprkos tome što Ugovor o koncesijama nije poštovan, a Koordinaciono tijelo za sprečavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu koje je trebalo da reaguje na takve stvari ćutalo je i reagovalo tek nakon pobune mještana i to na neadekvatan način jer nije iniciralo obustavljanje nezakonite sječe.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Hronika

Građani protestovali ispred OB Danilovgrad zbog privođenja više maloljetnih osoba

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Grupa građana protestovala je danas ispred Odjeljenja bezbjednosti u Danilovgradu zbog toga što je na informativni razgovor pozvano više maloljetnih lica koja su na protestima auto kolone u nedjelju palila baklje.

Privedeni su, prema procjeni policije, počinili prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Među okupljenima, bio je otac šesnaestogodišnje učenice prvog razreda srednje mašinske škole Darije Đuričković iz Spuža, Dario Đuričković koji  je Pobjedi rekao da je njegova ćerka dobila usmenu opomenu ali da ne zna zbog čega.

-Jedino mi je žao što su djeca otišla uzrujana i uznemerina i što će im ovaj događaj ostati u ružnoj uspomeni. A što se tiče klicanja i ljubavi prema svojoj domovini ja i moja porodica uvijek ćemo biti na njenom braniku. Ako je gospodin premijer Zdravko Krivokapić izjavio da će mu neko platiti za svaku suzu njegove ćerke, ja ću vazda biti ponosan na svaku suzu moje Darije – rekao je Đuričković i dodao da su službenici OB izuzetno korektno i maksimalno odgovorno obavili svoj dio posla.

Na snimku događaja, revoltirani građani su u razgovoru sa policajcima ispred OB-a poručili da su takva privođenja sramotna.

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Građani reaguju: Burum, Spuž

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Obratili su nam se čitaoci portala, da pokušamo skrenuti pažnju na stalan problem Buruma.

Naime, slika koja je česta na mjestu za odlaganje otpada. Prepuni kontejneri  danima čekaju na reakciju.

Problem su često i mještani koji u kontejnerima i oko njih ostavljaju kabasti otpad, biljni otpad ali i uginule životinje.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije