IZVOR Portal Analitika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja korisnike IPRADa na području Danilovgrada

Kroz program podrške EU i Vlade, u Danilovgradu je u posljednjoj godini realizovano 9 projekata, ukupne vrijednosti investicija 2,24 miliona eura, uz bespovratnu podršku od 940.000 eura, što Danilovgrad čini najuspješnijom opštinom u finansijskom iskazu. Podršku su ostvarile četiri mljekare, dva pogona za preradu mesa, dvije vinarije i jedan pogon za preradu aromatičnog i ljekovitog bilja.

Danilovgrad dobar primjer uspostavljanja povoljnog biznis ambijenta

Kako je istakao, potrebno je i na lokalnom nivou suočiti se sa ocjenama poslovne zajednice i preduzeti potrebne mjere: smanjiti parafiskalitete, ukinuti ili smanjiti visokeadministrativne takse koje su neproporcionalne uslugama, smanjiti komunalne naknade, kao i poreze na nepokretnost za proizvodne objekte koji stvaraju novu vrijednost i zapošljavaju i unaprijediti efikasnost administracije.

simovic-obisao-ipard-korisnike6

„Najkraće – kreirati ambijent u funkciji otvaranja što većeg broja novih biznisa, jačanja postojećih, širenja poreske osnovice, a ne kreiranja novih nameta.Opština Danilovgrad upravo predstavlja dobar primjer u uspostavljanju povoljnog preduzetničkog ambijenta, uvažavanja razvojnih planova i potrebe stvaranja nove vrijednosti i novih radnih mjesta. Siguran sam da ćemo u Danilovgradu svjedočiti i novim iskoracima u kreiranju atraktivnog poslovnog ambijenta“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Najava novih 1,6 miliona eura investicija

Simović je saopštio su ove značajne realizovane investicije u Danilovgradu samo najava novih investicija i to već krajem ove i tokom naredne godine.

„U toku je realizacija dva javna poziva u okviru velikog IPARD-a, a sa područja Danilovgrada pristiglo je 18 zahtjeva za investicije u iznosu od preko 1.600.000 eura i bespovratnu podršku od 800.000 eura“, kazao je Simović.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević izrazila je zadovoljstvo zbog evidentnog razvoja biznisa, posebno u sektoru poljoprivrede i prerade hrane, na području ove opštine. Ona je istakla da je Opština Danilovgrad prepoznata po povoljnom poslovnom abijentu, ali da će lokalna samouprava nastaviti i dalje da unapređuje taj ambijent, ali i da stvara uslove da osnovane kompanije i one koje će tek biti imaju sve potrebne infrastrukturne pretpostavke za nesmetan i uspješan razvoj biznisa,što će doprinjeti i otvaranju novih radnih mjesta za stanovnike danilovgradske opštine. „Dodatno nas obavezuje činjenica da Vlada obezbjeđuje sve izdašnija sredstva, kako bi što više preduzetnika zasnovalo svoj biznis u našoj opštini“, kazala je Kovačević. Ona je najavila da će u budžetu za narednu godinu biti predviđeno još više sredstava za razvoj poljoprivrede i agrobiznisa.

Takođe pogledajte

Najjeftinije gorivo

Od ponoći jeftinije sve vrste goriva

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se …

U Gostilju asfaltiran put, u Novom Selu otvoren vodovod

Izgradnja kružnog toka u Spužu, čija je vrijednost 460 hiljada eura, je završena, putni pravac …

Оставите одговор

%d bloggers like this: