Ministarstvo prosvjete i Opština Danilovgrad radiće zajedno na šest infrastrukturnih obrazovnih projekata na teritoriji ove opštine. To stoji u memorandumu koji su potpisali ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednica danilovgradske opštine Zorica Kovačević.

Prioritetni infrastrukturni projekti na kojima će se raditi su: zamjena parketa i rekonstrukcija sale OŠ „Njegoš“ u Spužu; dogradnja vaspitne jedinice „Zora Šaranović“ u Spužu, koja pripada JPU „Irena Radović“, za potrebe smještaja djece jasličnog uzrasta; rekonstrukcja nekoliko sportskih terena; asfaltiranje spoljašnjeg sportskog terena OŠ „Vuko Jovović“; izgradnja ograde oko Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ i uređenje školskih dvorišta.

“Ovo je odličan primjer dobre saradnje između Ministarstva i opštine”, rekao je Šehović.

“Obrazovanje se tiče svakog dijela društva i svakog pojedinca, te mi je uvijek drago kad Ministarstvo sarađuje sa subjektima koji tu činjenicu prepoznaju”, dodao je on.

Projekat će se realizovati po modelu sufinansiranja – na način što će 70% svih potrebnih sredstava za realizaciju projekata obezbijediti Ministarstvo prosvjete, a 30% Opština Danilovgrad.